Pelerinajul Sfintei Cruci pe Calea Victoriei din Capitala

Biserica „Sfantul Vasile” de pe Calea Victoriei, din Capitala, isi va sarbatori pe 14 septembrie, pentru prima data, cel de-al doilea hram: Inaltarea Sfintei Cruci. Sarbatoarea este dublata de faptul ca lacasul de cult adaposteste si un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci. Cu acest prilej, in ajunul sarbatorii, bucurestenii sunt asteptati sa participe la pelerinajul „Calea Sfintei Cruci - Scara catre cer”, acesta urmand sa fie organizat pe Calea Victoriei.

Potrivit declaratiei parintelui Cristian Trandafir, parohul Bisericii „Sfantul Vasile” - Calea Victoriei, pe 13 septembrie, in ajun, incepand cu orele 16:30, se va savarsi slujba Privegherii, adica Vecernia Mare, Litia si Acatistul Sfintei Cruci, in fata raclei cu Lemnul Sfintei Cruci, acolo unde se afla si moastele Sfantului Ioan Botezatorul, Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, ale Sfintilor Trifon, Teodor Tiron,Elefterie, Haralambie si Paraschevi. Dupa aceasta slujba de Priveghere, se va incepe procesiunea pe Calea Victoriei incepand de la Biserica Sfintei Cruci si a Sfantului Vasile cel Mare si se va merge pe Calea Victoriei pana in Parcul Nicolae Iorga, unde se va inconjura acest parc cu cantari si rugaciuni.

Se va sustine un concert de cantari inchinate Sfintei Cruci de Corul Tronos al Catedralei Patriarhale si se vor sfinti cruciulitele pe care credinciosii le vor purta in aceasta procesiune-pelerinaj.

Sfanta Liturghie din ziua hramului va fi oficiata de un delegat al Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Sursa: basilica.ro
 

.

13 Septembrie 2011

Vizualizari: 472

Voteaza:

Pelerinajul Sfintei Cruci pe Calea Victoriei din Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE