Pelerinajul tinerilor la Manastirea Nicula

Peste 200 de tineri din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului au participat sambata aceasta la traditionalul pelerinaj din localitatea Iclod pana la Manastirea clujeana Nicula. Evenimentul, organizat anual in Postul Sfintelor Pasti de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani, filiala Cluj-Napoca, s-a aflat la cea de-a treia editie. 

Potrivit traditiei, pelerinajul a inceput cu un moment de rugaciune la Catedrala mitropolitana din Cluj. Alaturi de tineri s-a aflat si Preasfintitul Parinte Episcop-vicar Vasile Somesanul.

"S-a oficiat Sfanta Liturghie la biserica studentilor din Hasdeu, dupa aceea participantii la pelerinaj au venit in catedrala unde am oficiat o rugaciune de binecuvantare a drumului. Pelerinajul se organiza in Sambata lui Lazar, insa noi anticipam avand in vedere si faptul ca avem un drum destul de lung de parcurs pe jos. Pelerinajul are ca scop sporirea nevointei duhovnicesti si prin acest efort fizic. Pelerinajul ne aduce desigur in fata momentul liturgic specific acestei perioade, legat de invierea lui Lazar si de intrarea in Ierusalim a Mantuitorului nostru Iisus Hristos”, a declarat pentru TRINITAS TV PS Parinte Vasile Somesanul.

Pelerinajul se adreseaza in special tinerilor cu varsta de minim 14 ani si presupune parcurgerea pe jos a 17 km, din localitatea Iclod la Manastirea Nicula, pe durata a aproximativ cinci ore de mers. Totodata, la intoarcere se parcurg pe jos alti 7 km, de la Manastirea Nicula pana la gara din Gherla. 

Pelerinajul s-a incheiat la Manastirea Nicula cu participarea la slujba Vecerniei.

Sursa: basilica.ro

22 Aprilie 2013

Vizualizari: 280

Voteaza:

Pelerinajul tinerilor la Manastirea Nicula 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE