Peste 8.000 de persoane au participat la Marsul pentru Familie organizat la Iasi

Peste 8.000 de persoane au marsaluit duminica dupa-amiaza pe strazile Iasului, in semn de sustinere fata de valorile traditionale ale familiei. Marsul pentru Familie a fost organizat de Asociatia Familia Traditionala din Iasi, in colaborare cu Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iasilor.

Dupa ce in prealabil s-au desfasurat ateliere artistice si sportive dedicate copiilor si tinerilor, participantii la Marsul pentru Familie au parcurs urmatorul traseu: Parcul Copou - Universitatea „Al. I.

Cuza“ - Fundatie - Piata Unirii - Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant - Catedrala mitropolitana, ultima oprire avand loc la Palatul Culturii. Pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfant marsul a fost oprit cateva clipe, pentru un moment de reculegere si rugaciune pentru copiii si familiile aflate in dificultate.

Punctul de final al manifestarii a fost Gradina Publica Palas, unde participantii au asistat la un ansamblu de evenimente ce a cuprins momente artistice ale grupului de copii din Frenciugi, ale Corului de copii „Muzica Viva“ din Iasi, un recital de chitara sustinut de Leonard Lutia si dansuri populare ale Grupului „Doina Carpatilor“, luari de cuvant si premierea concursului de eseu si fotografie cu tema „Cea mai frumoasa amintire din familia mea“. Printre cei care au vorbit s-au numarat Grigore Ilisei, scriitor, jurnalist si realizator radio-tv, Bogdan Stanciu, presedintele Asociatiei Pro Vita Bucuresti, si Elena Craciun, director executiv al Asociatiei Familia Traditionala - Iasi.

„Familia - ultimul bastion“, „Familia traditionala aduce continuitate in istorie“, „Vrem formare civica, culturala si spirituala autentica“, „Tata si mama pentru orice copil“, „Mami, te iubesc. Lasa-ma sa-ti dovedesc!“, „Exista si adoptie“, „Familia, barbat si femeie, este normalitate“ au fost cateva dintre mesajele pe care participantii ieseni au dorit sa le transmita. Mai mult decat atat, unii dintre ei au tinut sa ne spuna si cateva cuvinte: „Am venit la acest mars impreuna cu bunica si cu sora mea pentru a promova familia crestina si pentru a arata ca nu dorim sa se schimbe traditia“ - Ioan Anghel, 12 ani. „Ne-am nascut ortodocsi si avem datoria sa mentinem cu orice pret familia bazata pe valori crestine, formata din tata, mama si cat mai multi copii“ - Maria Petrescu, 48 de ani. „Am decis sa particip la acest mars ca o reactie la ultimele legi promovate in Parlamentul European, care denatureaza, uratesc si ciopartesc notiunile de normal si firesc“ - Ioana Schipor, 25 de ani. „Impreuna, vreau sa tragem un semnal de alarma.
Poate unii dintre cei care au puterea sa schimbe ceva se vor intreba: Ce i-a facut pe 8.000 de oameni sa iasa in strada?“ - Silviu Radu, 37 de ani.

Organizatorii s-au declarat multumiti de modul in care s-a derulat evenimentul si spera ca mesajul lor sa fie receptat de intreaga societate, dupa cum a subliniat Elena Craciun, director executiv al Asociatiei Familia Traditionala: „Asociatia noastra este una non-guvernamentala, care a aparut la cererea initiativei publice de a promova interesele si drepturile familiei normale, si de aceea ne-am gandit ca ziua de 1 Iunie sa nu fie doar Ziua Internationala a Copilului, ci sa celebreze copilul in cadrul familiei autentice. Ideea a fost in prima faza a unui grup de initiativa, care s-a gandit ca ar fi foarte folositor si pentru societatea civila sa vada ca se pot mobiliza foarte multi oameni, indiferent de patura sociala si de mediul in care traiesc, in a ralia la ideea familiei autentice, formata din barbat, femeie si copii. E un lucru extraordinar pentru noi ca un numar atat de mare de persoane au iesit in strada si s-au mobilizat in atat de putin timp si speram ca si pe viitor mesajul nostru sa fie la fel de bine organizat, atat din punct de vedere logistic, cat si auditiv“.

Tot in cadrul evenimentului Marsul pentru Familie, duminica seara, in Aula Magna a Universitatii „Petre Andrei“ din Iasi a fost sustinuta conferinta intitulata „Ce trebuie sa stim ca sa ne salvam familia“. Invitat a fost dr. Virgiliu Gheorghe, vicepresedinte al Institutului de Cercetari Psihosociale si Bioetica din Bucuresti.

Tudorel Rusu
Sursa: doxologia.ro

.

03 Iunie 2014

Vizualizari: 264

Voteaza:

Peste 8.000 de persoane au participat la Marsul pentru Familie organizat la Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

marsul pentru familie

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE