PF Patriarh Daniel, membru de onoare al Academiei Romane

 

PF Patriarh Daniel a devenit membru de onoare al Academiei Romane. Alaturi de PF Parinte Patriarh Daniel a fost ales membru de onoare si Regele Mihai.

 

In urma votului Adunarii Generale, PF Patriarh Daniel a obtinut 107 voturi "pentru", 8 "impotriva" si 5 "abtineri", in timp ce Regele Mihai a obtinut 104 voturi "pentru", 13 "impotriva" si 2 "abtineri".

 

Presedintele Academiei Romane, acad. Ionel Haiduc, a declarat: "Este o alegere facuta de Academia Romana a unei personalitati importante a vietii spirituale romanesti.

Respecta o traditie, pentru ca in Academia Romana au fost anterior membri de onoare si Patriarhul Teoctist, dar si altii inaintea sa, iar noi am considerat util, necesar si important sa acordam aceasta cinstire noului Patriarh pentru ca relatia noastra cu Biserica Ortodoxa Romana este importanta si apreciata".

PF Patriarh Daniel si Regele Mihai au fost propusi in urma cu doua saptamani sa devina membri de onoare ai Academiei Romane, potrivit purtatorului de cuvant al Academiei, Elena-Solunca Moise. Propunerile au fost facute de catre alti membri ai forului si s-au discutat in cea mai recenta sedinta de prezidiu.

 

Academia Romana are membri titulari, membri corespondenti si membri de onoare. Numarul total de membri ai Academiei Romane, stabilit prin lege, este de 181, iar cel al membrilor de onoare este de 135, din care cel mult 40 din tara. In prezent, in Academia Romana sunt in jur de 90 de membri corespondenti, peste 80 de membri titulari si 28 membri de onoare.

 

 

 

.

18 Decembrie 2007

Vizualizari: 451

Voteaza:

PF Patriarh Daniel, membru de onoare al Academiei Romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE