Piatra de temelie pentru noua biserica a Manastirii Sfantul Gheorghe din Giurgiu

Ieri, 8 august 2011, Intaistatatorul Episcopiei Giurgiului, inconjurat de parintii consilieri de la Centrul eparhial, a savarsit slujba punerii pietrei de temelie pentru noua biserica a Manastirii Sfantul Gheorghe din mun. Giurgiu, care ii va avea ca ocrotitori pe Sfantul Nicolae, pe Sfantul Nectarie al Pentapolei si pe Sfantul Mucenic Pantelimon. La acest eveniment important pentru viata spirituala a credinciosilor eparhiei noastre au luat parte Dl.

Ing. Nicolae Barbu, cel care va sprijini inaltarea sfantului locas, Dl. Ing. Nicolae Jianu, membru al Adunarii Eparhiale, si Dl. Ing. Constructor Alexandru Vladu.

La finalul slujbei, Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a rostit un cuvant de invatatura in care a aratat importanta zidirii unei biserici. Fiecare loc sfintit pentru o viitoare biserica reprezinta dovada milostivirii Bunului Dumnezeu fata de noi, crestinii ortodocsi, ce avem credinta ca nu putem savarsi nimic fara ajutorul Celui ce a creat din iubirea Sa toate cele vazute si nevazute. O biserica zidita intr-un oras devine centrul vietii spirituale pentru toti credinciosii din jurul ei.

Totodata, Preasfintitul Parinte Ambrozie a subliniat faptul ca implicarea preotilor si credinciosilor in ctitorirea bisericilor are valoare nu doar pentru promovarea culturii si identitatii noastre romanesti, ci si pentru consolidarea duhovniceasca a credinciosilor. In acest sens, Chiriarhul nostru i-a indemnat pe toti cei prezenti sa-si uneasca eforturile pentru sprijinirea temeinica si constanta atat a locasurilor de cult ce se construiesc in eparhia noastra, cat si pentru implinirea dezideratului de veacuri al poporului roman: construirea Catedralei Mantuirii Neamului.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

09 August 2011

Vizualizari: 606

Voteaza:

Piatra de temelie pentru noua biserica a Manastirii Sfantul Gheorghe din Giurgiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE