Pictorii care au finalizat practica vor da examen in aprilie

Comisia de Pictura Bisericeasca a Patriarhiei Romane organizeaza, in zilele de 15 si 16 aprilie, examenul de admitere pentru perioada de stagiatura a ucenicilor care si-au finalizat perioada de practica.

Acesta va avea loc, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, la Facultatea de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul“ din Bucuresti. "Candidatii la examenul de admitere pentru perioada de stagiatura vor sustine urmatoarele probe practice de desen: un studiu anatomic al corpului omenesc, un portret in marime naturala, tratate in stil bizantin, si o compozitie cu subiect religios. Probele vor primi note de la 1 la 10, iar declarati admisi vor fi doar candidatii care au obtinut media generala cel putin 6.00.


 
Candidatii respinsi sunt primiti la o noua examinare numai dupa o perioada suplimentara de practica, efectuata pana la noul examen, cu aprobarea Comisiei de Pictura Bisericeasca. Perioada suplimentara de practica trebuie sa fie de minimum 90 de zile lucratoare si, de asemenea, candidatul respins trebuie sa solicite, cu cel putin 15 zile inainte, acordul Comisiei de Pictura Bisericeasca pentru schimbarea pictorului indrumator in timpul efectuarii noii perioade de practica.
 
Acei candidati respinsi de trei ori pierd dreptul de a se mai inscrie si participa la examenul de admitere pentru stagiatura“, a precizat Diana Barbu, secretarul tehnic al Comisiei de Pictura Bisericeasca a Patriarhiei Romane.

Inscrierea la examen se face in perioada 3-9 aprilie 2013, la Cancelaria Comisiei de Pictura Bisericeasca din Bulevardul Regina Maria nr. 1, sector 4, Bucuresti.
 
Sursa: ziarullumina.ro

.
Pe aceeaşi temă

21 Martie 2013

Vizualizari: 334

Voteaza:

Pictorii care au finalizat practica vor da examen in aprilie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE