Pietrenii isi cinstesc patronul spiritual, pe Sfantul Ioan Botezatorul

Municipiul Piatra Neamt isi cinsteste maine ocrotitorul, pe Sfantul Ioan Botezatorul. Cu acest prilej, pietrenii sunt asteptati sa participe la sfintele slujbe dedicate acestei sarbatori in Biserica „Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul“, care imbraca haina de sarbatoare.

La Biserica „Sfantul Ioan“ - Domnesc din Piatra Neamt, cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va fi adusa in procesiune, astazi, la ora 15:00, racla ce adaposteste moastele a 16 sfinti ai Bisericii noastre de la Catedrala mitropolitana din Iasi. Racla cu sfintele moaste de la Catedrala mitropolitana din Iasi se va intalni cu cea in care se afla un vesmant care a acoperit pentru o perioada moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei. Aceasta racla va fi adusa de la Biserica „Sfanta Cuvioasa Parascheva“ din Piatra Neamt.

Ambele racle vor fi depuse la Biserica „Sfantul Ioan“ - Domnesc. De la ora 17:00 va fi savarsita slujba Vecerniei unita cu Litia in cinstea Sfantului Ioan Botezatorul. Maine dimineata programul liturgic va continua cu Utrenia si Sfanta Liturghie, iar de la ora 13:00 va avea loc procesiunea cu cele doua racle pe urmatorul traseu: Biserica „Sfantul Ioan“ - Domnesc - Biserica Precista Veche - Biserica „Pogorarea Sfantului Duh“ - Gara - Biserica „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe“ - Biserica „Sfintii Trei Ierarhi“ - Biserica „Sfantul Ioan“ - Domnesc. Maine seara de la ora 17:00 se va oficia Taina Sfantului Maslu, iar sambata dimineata vor fi savarsite slujba Utreniei si Sfanta Liturghie pentru ctitori. Sambata seara de la ora 17:00 credinciosii sunt asteptati la slujba Privegherii pentru Duminica a II-a dupa Rusalii.

Pe o scena special amenajata langa Biserica „Sfantul Ioan“ - Domnesc va fi oficiata duminica, 26 iunie, Sfanta Liturghie de catre Inalt Preasfintitul Teofan, alaturi de un sobor de preoti si diaconi. Duminica dupa-amiaza la ora 16:00, Protopopiatul Piatra Neamt, in colaborare cu parohia „Sfantul Ioan“ - Domnesc, va organiza un program cultural-religios. Evenimentul va avea loc in sala de conferinte a Consiliului Judetean Neamt si va reuni urmatoarele coruri: Corul „Imperialii“ al Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Piatra Neamt, corul Bisericii „Pogorarea Sfantului Duh“ - Gara, corul parohiei Maratei 1. Elevii Liceului de Arta „Victor Brauner“ vor interpreta diferite piese populare romanesti, dar si cantece folclorice.

„Sarbatoarea Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul constituie pentru enoriasii nostri un moment de mare bucurie duhovniceasca, care va capata anul acesta o conotatie deosebita. Hramul din acest an este un eveniment deosebit, cu o incarcatura duhovniceasca aleasa. Programul liturgic intens dedicat acestei sarbatori (a bisericii si a orasului) si aducerea raclei cu moastele mai multor sfinti de la Catedrala mitropolitana din Iasi reprezinta o premiera“, a declarat pr. paroh Dan Ovidiu Cojan. (Constantin Ciofu)

Sursa: mmb.ro

 

.

06 Ianuarie 2013

Vizualizari: 585

Voteaza:

Pietrenii isi cinstesc patronul spiritual, pe Sfantul Ioan Botezatorul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE