Pomenirea episcopului Chesarie Paunescu la Catedrala Arhiepiscopala din Galati

La data de 17 ianuarie 2014 s-au implinit 126 de ani de la nasterea vrednicului de pomenire episcop Chesarie Paunescu al Dunarii de Jos.

Cu acest prilej, Inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos a oficiat o slujba de pomenire in Catedrala Arhiepiscopala din Galati.

Totodata, au fost pomenti mitropolitul Antonie Plamadeala al Ardealului si teolog de seama al Bisericii noastre, trecut la Domnul in anul 2005, precum si episcopul Antim Angelescu al Buzaului, care l-a botez a primit numele Sfantului Antonie cel Mare.

„Cu bucurie duhovniceasca si cu dor pomenim astazi pe vrednicul de pomenire mitropolit Antonie Plamadeala, magistrul si dascalul de duhovnicie si de viata in Hristos al Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Casian.

In al doilea rand am pomenit cu multa dragoste si aducere aminte de luminoasa sa viata pe blandul, cuviosul si milostivul episcop Chesarie Paunescu al Dunarii de Jos care, intr-o zi de 17 ianuarie vedea lumina zilei si pe care Dumnezeu l-a daruit Eparhiei noastre ca un chip hieratic si un ierarh vrednic slujitor.



De asemenea, in al treilea rand pomenim pe episcopul Antim Angelescu al Buzaului care a fost unul dintre formatorii duhovnicesti ai Chiriarhului nostru pe cand Inaltpreasfintia Sa era seminarist la Buzau (…), episcopul Antim primind la botez si purtand pana la momentul intrarii in monahism numele Sf. Antonie cel Mare“, ne-a marturisit pc pr. Lucian Petroaia, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.

Au participat preoti din administratia eparhiala si din invatamantul teologic galatean, elevi seminaristi, precum si simpli credinciosi.

Sursa: edj.ro

.

19 Ianuarie 2014

Vizualizari: 510

Voteaza:

Pomenirea episcopului Chesarie Paunescu la Catedrala Arhiepiscopala din Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE