Pomenirea Patriarhului Teoctist, la 100 de ani de la nastere

Protopopiatul Botoşani, împreună cu Primăria Stăuceni din judeţul Botoşani, va organiza vineri, 7 februarie 2015, o serie de evenimente care vor marca împlinirea a 100 de ani de la naşterea vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist.

Vineri-dimineaţă, de la ora 8:00, va avea loc o slujbă de pomenire a Preafericitului Părinte Patriarh Teoctist în ctitoria Preafericirii Sale din satul Victoria - Stăuceni, după cum ne-a relatat pr. Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoşani. În continuare, va fi evocată personalitatea celui de-al cincilea întâistătător al Bisericii noastre, apoi se va săvârşi Parastasul la casa memorială a ierarhului din localitatea Tocileni. Slujba de pomenire va fi urmată de un film documentar despre viaţa Preafericirii Sale.

„Dorim să ne manifestăm recunoştinţa în faţa lui Dumnezeu pentru darul pe care ni l-a dat Bisericii noastre şi românilor. La aceste evenimente sunt aşteptaţi să participe preoţii din comuna Stăuceni, rude ale Patriarhului Teoctist, autorităţile locale, precum şi numeroşi credincioşi“, a amintit pr. protopop Lucian Leonte. Patriarhul Teoctist, întâistătător al Bisericii noastre, în perioada 1986-2007, s-a născut în satul Tocileni pe 7 februarie 1915 şi a trecut la cele veşnice la 30 iulie 2007.

Constantin Ciofu
Sursa:doxologia.ro

.
Pe aceeaşi temă

06 Februarie 2015

Vizualizari: 225

Voteaza:

Pomenirea Patriarhului Teoctist, la 100 de ani de la nastere 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Patriarhul Teoctist

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE