Praznicului Aratarii Domnului sarbatorit la Caransebes

In ajunul Praznicului Aratarii Domnului, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a savarsit slujba Vecerniei si Sfintirea cea Mare a apei, precum si slujba Pavecernitei Mari unita cu Litia praznicului, la Catedrala episcopala „Invierea Domnului” si „Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebes.

La Praznicul Botezului Domnului, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, a savarsit Sfanta Liturghie a Sfantului Vasile cel Mare la Catedrala episcopala cu hramurile „Invierea Domnului” si „Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebes, inconjurat de un numeros sobor de preoti si diaconi.

In cadrul Sfintei Liturghii, potrivit randuielii bisericesti, a fost oficiata slujba Sfintirii celei Mari a apei. Totodata au fost sfintite icoanele celor 12 prooroci, care completeaza ultimul registru al catapetesmei catedralei caransebesene.

Presfintitul Lucian a subliniat evlavia credinciosilor caransebeseni la praznicul Botezul Domnului: „Ne-am bucurat de prezenta multor credinciosi chiar daca este o zi de luni, dar in constiinta multor credinciosi praznicul Bobotezei este un praznic imparatesc, este un praznic din care luam har peste har si binecuvantare peste binecuvantare. Evlavia poporului crestin este foarte mare la acest praznic deoarece se sfinteste si Aghiasma Mare si pot sa primeasca fiecare apa sfintita spre magaierea sufletelor, spre alinarea bolilor si spre sfintirea caselor”.La finalul Sfintei Liturghii ierarhul a binecuvantat pe toti credinciosii prezenti cu aghiasma mare si au primit din partea slujitorilor anafora, iconite cu praznicul Botezului Domnului, precum si Aghiasma Mare, pentru curatirea sufleteasca si trupeasca. Administratia Catedralei episcopale din Caransebes a imbuteliat anul acesta peste o mie de sticle cu apa sfintita pentru a fi impartite credinciosilor. Raspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebesului.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

.

06 Ianuarie 2014

Vizualizari: 131

Voteaza:

Praznicului Aratarii Domnului sarbatorit la Caransebes 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE