Praznuirea Sfantului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel

Credincioșii din Eparhia Argeșului și Muscelului au sărbătorit ieri pe Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel. Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Negru Vodă din municipiul Câmpulung Muscel, în baldachinul din curtea sfântului așezământ monahal.

În acest timp foarte mulți credincioși au așteptat cu multă răbdare să ajungă la racla sfântului așezată în interiorul bisericii.

În cuvântul de învățătură Chiriarhul Eparhiei a prezentat pe scurt viața și nevoințele sfântului cuvios, amintind de marea bucurie a muscelenilor de a-l avea atât de aproape pe tainicul rugător din Vale Chiliilor.

După oficierea Sfintei Liturghii a fost săvârșită slujba parastasului pentru ctitorii mănăstirii Negru Vodă.

Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel a trecut la cele veșnice în anul 1638, după 30 de ani petrecuți într-o peșteră aflată pe valea Râului Dâmbovița. A fost descoperit în anul 1944 de egumenul mănăstirii Cetățuia Negru Vodă.

Hotărârea pentru canonizare a fost luată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 2008, iar proclamarea locală a canonizării s-a făcut în data de 26 septembrie 2009.

Din anul 2013 moaștele sfântului au fost mutate de la mănăstirea Cetățuia Negru Vodă la mănăstirea Negru Vodă din municipiul Câmpulung Muscel.

Sursa: eparhiaargesului.ro
 

27 Iulie 2016

Vizualizari: 119

Voteaza:

Praznuirea Sfantului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE