Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va efectua o vizita canonica in Germania

In perioada 9-12 septembrie 2011, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, insotit de o delegatie a Bisericii Ortodoxe Romane, va efectua o vizita canonica in Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Germaniei, Austriei si Luxembourgului la invitatia Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale si de Nord.

Din programul vizitei mentionam urmatoarele momente principale:

Sambata, 10 septembrie 2011, in cursul diminetii, Patriarhul Romaniei se va intalni cu Eminenta Sa Cardinalul Reinhard Marx, Arhiepiscop de Freising si München, precum si cu Excelenta Sa dr. Johannes Friedrich, Episcopul evanghelic al Bavariei.

In cursul dupa-amiezii, va vizita Consulatul General al Romaniei din München, iar apoi se va intalni cu doamna Barbara Stamm, presedintele Parlamentului Bavarez. Cu acest prilej, vor fi discutate impreuna cu autoritatile locale aspecte ale sprijinului constant acordat de acestea Mitropoliei Ortodoxe Romane din Germania.

Duminica, 11 septembrie 2011, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, inconjurat de un sobor de ierarhi si preoti ortodocsi romani si ai altor Biserici Ortodoxe surori din Europa, va oficia Sfanta Liturghie si va pune piatra de temelie pentru viitoarea biserica romaneasca din München, cu hramurile Inaltarea Sfintei Cruci si Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica.

In cursul dupa-amiezii, Patriarhul Romaniei va adresa un mesaj in timpul festivitatii de deschidere a celei de-a 25-a Intalniri Internationale pentru Pace organizata de Comunitatea Sant` Egidio la München, cu tema „Destinati la convietuire” („Bound to live together”). In cadrul acestui eveniment, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel se va intalni cu Presedintele Germaniei, Excelenta Sa domnul dr. Christian Wulf.

Luni, 12 septembrie 2011, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane va prezenta o expunere intitulata „Dialog teologic si cooperare ecumenica”, in cadrul forumului cu tema Unitatea crestina si dragostea pentru cei saraci, organizat ca parte a Intalnirii Internationale pentru Pace, la care va participa si doamna dr. Angela Merkel, Cancelarul Germaniei.

In dupa-amiaza aceleiasi zile, delegatia Patriarhiei Romane se va intalni cu domnul dr. Marcel Huber, ministru Secretar de Stat al Guvernului Bavarez, pentru a discuta aspecte privitoare la sprijinirea comunitatii romanesti din Bavaria.

Patriarhul Romaniei se va intoarce la Bucuresti in seara zilei de 12 septembrie 2011.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE
 

07 Septembrie 2011

Vizualizari: 237

Voteaza:

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va efectua o vizita canonica in Germania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE