Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a hirotesit intru duhovnic 11 preoti si 3 ieromonahi din Arhiepiscopia Bucurestilor

La sediul Arhiepiscopiei Bucurestilor a avut loc ieri, 26 martie, examenul de duhovnicie. Examenul a fost organizat pentru preotii tineri hirotoniti care nu puteau spovedi pe credinciosi.

Mai multe detalii a oferit, pentru Radio TRINITAS, inaintea examenului, parintele Veniamin Goreanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucurestilor: „La acest examen s-au inscris 13 preoti si urmeaza ca dupa ce vor sustine examenul in fata comisiei la ora 13:00 sa aiba loc hirotesia in Paraclisul Resedintei Patriarhale. Este foarte important acest examen, deoarece tinerii preoti urmeaza ca sa mearga in parohii si au nevoie nu doar de o pregatire teoretica, ci au nevoie sa fie si oameni duhovnicesti, oameni care sa poata indruma si sa poata calauzi pe calea care duce catre Hristos si catre mantuire, dezlegand si invatand dreapta credinta pe credinciosii care le-au fost incredintati”.

Dupa examen, 11 preoti si 3 ieromonahi din Arhiepiscopia Bucurestilor au primit hirotesia intru duhovnic. Slujba a fost oficiata, in Paraclisul Resedintei Patriarhale, de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.

La sfarsitul slujbei, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a spus celor hirotesiti: „Sunteti la inceput acum, dar este important sa aratam iubire milostiva din parte lui Dumnezeu pentru oameni. Trebuie sa ne bucuram cand ii vedem ca ei vin sa se spovedeasca si sa se elibereze de un trecut apasator si sa puna inceput bun pentru o viata duhovniceasca”, informeaza TRINITAS TV.

Au fost hirotesiti preotii care au fost declarati admisi in urma evaluarii cunostintelor teoretice si a calitatilor duhovnicesti individuale care a fost facuta dimineata de catre o comisie prezidata de Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Noii duhovnici au primit din partea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel si diploma de hirotesie.

Sursa: basilica.ro

27 Martie 2010

Vizualizari: 505

Voteaza:

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a hirotesit intru duhovnic 11 preoti si 3 ieromonahi din Arhiepiscopia Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE