Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a oferit Arhidiecezei Romano - Catolice fragmente din moastele Sfintilor Epictet si Astion

La finalul Vecerniei de ieri seara, oficiata la Catedrala Patriarhala din Bucuresti, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a daruit Arhidiecezei Romano - Catolice de Bucuresti doua fragmente din moastele Sfintilor Epictet si Astion. Aceste fragmente au fost aduse de la Manastirea Halmiris, din judetul Tulcea, de catre Preasfintitul Visarion, Episcopul Tulcii, prezent in Catedrala Patriarhala in aceasta seara.

Cu acest prilej, Preafericirea Sa a mentionat: „Vazand ca Sfinti din Biserica nedespartita din secolul al III-lea, din Rasarit, apar in calendarul Bisericii Romano - Catolice si vazand ca Inaltpreasfintitul Ioan Robu doreste ca un fragment din relicvele acestor sfinti sa fie oferite in dar, Preasfintitul Visarion, Episcopul Tulcii, ne-a adus de la Manastirea Halmiris, din judetul Tulcea, un fragment din moastele celor doi Sfinti Marturisitori ai credintei”.

Fragmentele din moastele Sfintilor au fost primite de Inaltpreasfintitul Ioan Robu, al Arhidiecezei Romano Catolice de Bucuresti. Preafericitul Parinte Patriarh i-a oferit si o icoana care ii reprezinta pe cei doi sfinti dobrogeni.Vecernia din aceasta seara din Catedrala Patriarhala, a incheiat saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor in Bucuresti, fiind oficiata de Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul, Episcop Vicar Patriarhal, ne informeaza Radio Trinitas. Din partea Bisericii Ortodoxe a participat Preafericitul Parinte Patriarh Daniel insotit de: Preasfintitul Visarion Episcopul Tulcii, Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, Episcop Vicar Patriarhal, de Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, si de membrii Permanentei Consiliului National Bisericesc si ai Permanentei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor. De asemenea, au fost prezenti reprezentanti ai altor Biserici crestine. Biserica Romano - Catolica a fost reprezentata de Monseniorul Francisco-Javier Lozano, Nuntiu Apostolic in Romania si de IPS Ioan Robu, al Arhidiecezei Romano Catolice de Bucuresti, care a rostit la finalul slujbei un cuvant despre importanta rugaciunii si despre marturia crestina azi: „Rugaciunea noastra pentru unitate este o buna scoala pentru a stii intotdeauna cum sa-l primesti si sa-l privesti pe aproapele tau care este in alta biserica, cum sa-l iubesti. Pentru ca la urma este vorba despre aceasta porunca pe care trebuie sa o implinim, cea mai mare porunca. Fara rugaciune stam departe de aceasta scoala care ne invata cum sa-l primim, sa-l privim si sa-l iubim pe aproapele nostru care face parte din alta biserica”.

Apoi, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a vorbit celor prezenti despre unitate si responsabilitate: „Multumim Bunului Dumnezeu pentru acest moment sfant si binecuvantat de rugaciune si de marturie comuna a credintei noastre in Iisus Hristos cel Rastignit si Inviat. A fi martor si marturisitor, astazi, intr-o Europa din ce in ce mai secularizata este nu numai o datorie, dar si o misiune sfanta. Aceasta rugaciune a noastra se adauga la rugaciunea Mantuitorului Iisus Hristos pentru unitate. Este semnificativ faptul ca Hristos Domnul nu a tinut un discurs despre unitatea Bisericii, ci a vorbit despre unitatea Bisericii in genunchi, rugandu-se, pentru ca a stiut ca unitatea Bisericii, intr-o lume marcata de pacate, de dezbinare, de multe ispite, este un lucru anevoios. De aceea, este nevoie de o lupta spirituala permanenta pentru a mentine unitatea, pentru a reface unitatea, pentru a promova unitatea intre crestini”.

In Catedrala Patriarhala au fost prezenti si reprezentanti ai Bisericii Armene, ai Bisericii Greco - Catolica, ai Bisericii Evanghelicii Luterane. Din partea Presedintiei Romaniei a fost prezent domnul Bogdan Tataru Cazaban, consilier de stat, iar din partea Guvernului Romaniei domnul Adrian Lemeni, secretar de stat.

Sursa:basilica.ro

.

26 Ianuarie 2010

Vizualizari: 417

Voteaza:

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a oferit Arhidiecezei Romano - Catolice fragmente din moastele Sfintilor Epictet si Astion 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE