Preafericitul Patriarh Daniel a oficiat Slujba Parastasului pentru parintele Ieroschimonah Paisie Olaru

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, inconjurat de un sobor de 8 ierarhi, diaconi si preoţi, a oficiat ieri, 16 octombrie, Slujba Parastasului, la Manastirea Sihastria, pentru parintele Ieroschimonah Paisie Olaru. La acest eveniment au participat sute de credinciosi, Biserica Manastirii Sihastria fiind neincapatoare.

Parintele Ieroschimonah Paisie Olaru a fost unul din cei mai mari duhovnici ai perioadei contemporane. Luni, 18 octombrie, se implinesc 20 de ani de la trecerea la cele vesnice. Parintele s-a nascut pe 20 iunie 1897, in satul botosanean Stroiesti, comuna Lunca, intr-o familie cu cinci copii, primind la Botez numele Petru.

In anul 1921 a intrat in viaţa monahala la Schitul Cozancea din apropiere, un an mai tarziu a fost tuns in monahism ca schimonah, primind numele de Paisie. In anul 1943 a fost hirotonit diacon, iar in anul 1947, la data de 4 aprilie, preot, fiind pentru un an (1947-1948) egumen la schitul de metanie.

Se retrage la Manastirea Sihastria, devenind duhovnic al intregii obsti pana la sfarsitul vieţii. Intre anii 1972 - 1985 s-a nevoit, ca schimnic, la Schitul Sihla.

Parintele Paisie Olaru a lasat mostenire ucenicilor sai si credinciosilor exemplul propriei sale vieţi si multe sfaturi duhovnicesti care sunt si astazi pazite si urmate cu sfintenie.

Parintele Paisie Olaru a fost unul dintre cei mai cunoscuţi si apreciaţi duhovnici ai manastirii Sihastria, vatra monahala unde Preafericitul Parintele Patriarh Daniel a intrat in monahism in anul 1987.

Sursa: basilica.ro

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 283

Voteaza:

Preafericitul Patriarh Daniel a oficiat Slujba Parastasului pentru parintele Ieroschimonah Paisie Olaru 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE