Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul si-a sarbatorit ziua de nastere

Duminica, 12 februarie, a fost ziua de nastere a Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului. Cu acest prilej, la implinirea frumoasei varste de 40 de ani clerul si credinciosii din Arhiepiscopia Ramnicului ii doresc multi si fericiti ani intru aleasa slujire pe care Bunul Dumnezeu i-a incredintat-o.

Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul s-a nascut la 12 februarie 1972, in localitatea Berezeni, judetul Vaslui (nume de botez: Vlad). Formarea teologica a dobandit-o la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” de la Neamt (1990-1995) si Facultatea de Litere si Teologie, din cadrul Universitatii „Ovidius” din Constanta, la Specializarea Teologie-Istorie (1996-2000), unde a urmat si cursurile de masterat la specializarea Istorie veche-medievala (2000-2002).

In anul 2003 a fost admis la cursurile de doctorat, in cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa, Universitatea „Al.

I. Cuza" din Iasi, la Specializarea Istoria Bisericii Ortodoxe Romane, cu teza „Mitropolia Moldovei si Sucevei: Arhiepiscopia Iasilor in prima jumatate a secolului al XX-lea (1900-1948)", elaborata sub indrumarea acad. prof. univ. dr. Emilian Popescu. In ianuarie 2009 i s-a conferit titlul de doctor in teologie.

In 2001 a urmat un curs de limba engleza organizat de catre Consiliul Mondial al Bisericilor din Geneva la Academia Ortodoxa din Vilemov, Cehia, iar in 2005 a participat la un Stagiu de perfectionare a limbii engleze la Comunitty of the Resurrection, Mirfield si cursurile de teologie din cadrul Colegiului Teologic Resurrection, Marea Britanie. Din anul 2004 este cadru universitar al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Iasi.

In lucrarea administrativa, Preasfintitul Emilian a indeplinit functiile de: Mare eclesiarh al Manastirii Neamt; Preot spiritual al Facultatii de Teologie din Iasi; Presedinte al Consistoriului monahal si Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Iasilor; Exarh al manastirilor din judetul Iasi.

In sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din 29 octombrie 2009 a fost ales Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, cu titlul „Lovisteanul”. Ceremonia de intronizare, oficiata de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, a avut loc in data de 14 noiembrie 2009, la Catedrala Arhiepiscopala „Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea.

Pe langa activitatea didactica, a desfasurat si desfasoara o bogata activitate misionar-pastorala, precum si stiintifica, concretizata in carti, studii si articole. A participat activ la congrese, conferinte, simpozioane si intruniri stiintifice nationale si internationale.

Clerul si credinciosii din Eparhia Ramnicului, in frunte cu Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, Va transmit Preasfintia Voastra cele mai alese si sincere urari de indelungata arhipastorire, cu sanatate deplina, intru multi ani.

Sa ne traiti intru multi si fericiti ani, Preasfintite Parinte!

Sursa: arhiram.ro

.

13 Februarie 2012

Vizualizari: 551

Voteaza:

Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul si-a sarbatorit ziua de nastere 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE