Precizare in legatura cu imobilul in care functioneaza Manastirea Sf. Mare Mucenic Gheorghe a Episcopiei Giurgiului

In legatura cu unele referiri din presa cu privire la imobilul situat in Soseaua Bucuresti, nr. 81, mun. Giurgiu, imobil unde in prezent functioneaza Manastirea Sf. M. Mc. Gheorghe din Giurgiu, Episcopia Giurgiului, face urmatoarele precizari:

Imobilul situat in Sos. Bucuresti, Nr. 81, municipiul Giurgiu, a fost achizitionat de catre Episcopia Giurgiului in anul 2006. Achizitionarea imobilului s-a facut in urma publicarii ofertei de vanzare intr-o revista cu tematica imobiliara, bineinteles dupa o prealabila evaluare (la cererea Episcopiei Giurgiului) facuta de personal specilizat din cadrul firmei Smith & Smith. Imobilul a fost evaluat la suma de 920.000 euro (fara a se tine cont de vegetatia existenta in curtea imobilului). Episcopia a contractat un credit ipotecar in valoare de 750.000 euro. Rambursarea ratelor la acest credit s-a realizat prin eforturile sustinute ale clericilor din Episcopia Giurgiului.

In prezent in acest imobil, in urma adaptarii lui la necesitatile unui asezamant monahal (inclusiv dezafectarea piscinei), functioneaza Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, chinovie de maici. Dupa cum se stie manastirea, potrivit Legii Cultelor (legea 489/2006) este de utilitate publica (art. 8, al. 1), fiind deschisa pelerinilor pe tot timpul zilei.

In sfanta manastire slujbele se desfasoara potrivit randuielilor manastiresti, slujbe la care participa, zilnic, un numar mare de credinciosi.

De asemenea, in manastire mai functioneaza si Centrul Pastoral Misionar Meletie Arhimandritul, unde sunt dezvoltate diverse activitati: conferinte, intalniri cu tinerii si persoanele varstnice, proiectii de filme si documentare religioase precum si activitati care tin de misiunea sociala a Bisericii, dialogul dintre credinta si cultura, dintre viata liturgica si viata sociala, teologie si stiinta.In ceea ce il priveste pe domnul Marius Ugureanu, Episcopia Giurgiului si reprezentantii ei nu au avut si nu au nicio legatura cu acesta. Din pacate, unii jurnalisti au dezinformat atunci cand, fara sa se documenteze, au afirmat ca domnul Ungureanu ar ocupa un post de preot intr-o comuna din apropierea municipiului Giurgiu. Este un neadevar, care poate fi usor de verificat printr-o simpla consultare a sematismului Episcopiei Giurgiului publicat pe site-ul institutiei noastre – www.episcopiagiurgiului.ro , sectiunea protoierii.

BIROUL DE PRESA AL EPISCOPIEI GIURGIULUI
 

15 Februarie 2011

Vizualizari: 620

Voteaza:

Precizare in legatura cu imobilul in care functioneaza Manastirea Sf. Mare Mucenic Gheorghe a Episcopiei Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE