Pregatiri de hram la Biserica Sfantul Mina - Vergu

Biserica „Sfantul Mina” - Vergu din Capitala se pregateste de hram, lacasul de cult sarbatorindu-si pe 11 noiembrie ocrotitorul. Biserica este cercetata frecvent de bucuresteni intrucat aici se afla si un fragment din moastele Sfantului.



Racla va fi asezata spre inchinare intr-un baldachin amenajat in curtea lacasului, duminica dimineaţa. „Luni dimineata asteptam slujirea arhiereasca cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh, in jurul orei 09:30 si apoi urmeaza parastasul pentru ctitori”, a precizat Pr. Paroh Gheorghe Ispas de la Biserica „Sfantul Mina” - Vergu, Bucuresti.

Biserica Vergu din Capitala a fost ridicata in prima jumatate a secolului al XVIII-lea. Moastele Sfantului Mucenic Mina se afla aici din anul 1874. In lacasul de cult exista si o veche icoana a Sfantului.

„Biserica dateaza din 1724-1725, ctitorie a lui Ancuţa Brancoveanu.Icoana facatoare de minuni a fost adusa la Biserica noastra in urma unui eveniment, in 1847 un cartier al capitalei a ars, 12 biserici, printre care si o anume biserica Stelea. Jandarmeria, pompierii, localnicii care au stins focul au vazut ca a ramas intreaga o singura icoana la catapeteasma bisericii respective, au dus-o la Mitropolie si au decis atunci mitropolitul, sfetnicii si logofeţii vremii sa o aduca la aceasta biserica, iar moastele au fost aduse in 1874”, a mai spus Pr. Paroh Gheorghe Ispas, potrivit TRINITAS TV.

Sfantul Mina a trait la sfarsitul secolului al III-lea si inceputul secolului al IV-lea. Pentru curajul de a-L marturisi pe Mantuitorul Iisus Hristos, acest Sfant militar a fost ucis din ordinul imparatului Maximian.

Biserica „Sfantul Mina” Vergu se afla in centrul Capitalei, in apropierea Pietei Unirii.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

07 Noiembrie 2013

Vizualizari: 1031

Voteaza:

Pregatiri de hram la Biserica Sfantul Mina - Vergu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE