Sfantul Mina, biruitorul talharilor

Sfantul Mina, biruitorul talharilor Mareste imaginea.

Multi dintre noi uitam de foarte multe ori de sfintii din viata noastra si de mijlocirea lor intre noi si Dumnezeu. Fac referire aici la absolut toti sfintii, fiecare dintre noi avem, ca sa spun asa, un sfant la care ne gandim mai mereu si care ne ajuta sa trecem peste toate greutatile vietii, fie purtam numele acelui sfant, fie avem un nume de sfant pe care il praznuim, insa mai avem o "simpatie" fata de altul.

Sfantul Mina este unul din sfintii Bisericii despre care pot spune in privinta mea ca imi este ocrotitor.

De mic copil o auzeam pe mama mea povestind unora si altora ca este ocrotitorul celor pagubiti, citind Acatistul Sfantului Mina mi-am dat seama cat de mare este puterea lui si cum intoarce talharii la pocainta si innapoiaza pagubitilor cele pierdute.

O astfel de minune s-a intamplat si cu mine.

Am fost la Manastirea Cernica sa ii multumesc Sfantului Calinic pentru ruga sa catre Dumnezeu in ajutorul mamei mele care fusese operata. Am iestit pe poarta ostrovului frumos al Cernicai si prietena mea a vazut ca avem pana la masina, in timp ce faceam pana si ea imi lumina sa vad lucrul pe care il faceam, un hot a venit pe cealalta parte a masinii si ne-a luat gentile in care aveam absolut tot. Am incercat sa il prind dar nu am reusit, apoi m-am gandit imediat la Sfantul mare Mucenic Mina.

Am anuntat politia, am dat declaratii si am mers acasa dezamagiti de cele intamplate. In sufletul meu aveam o urma de liniste si nu stiam de ce! In dimineata urmatoare prietena mea a mers din nou la Manastirea Cernica avand amandoi speranta ca vom gasi cele pierdute.

Nu a trecut mult timp si am primit un telefon de la un domn care ne-a spus ca a gasit ce ne fusese furat. Imediat mi-am indreptat gandul spre Sfantul Mina care nu a intarziat deloc in ajutorul nostru, atunci am realizat ce minune mare facuse cu noi Sfantul. Asadar, sa nu incetati niciodata sa credeti in lucrarea Sfintilor si a lui Dumnezeu.

Dumnezeu sa ne ajute! 

Emanoil Morarescu

Despre autor

Emanoil Morarescu Emanoil Morarescu

Colaborator
11 articole postate
Publica din 15 Noiembrie 2010

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 5021

Voteaza:

Sfantul Mina, biruitorul talharilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE