Premierea castigatorilor Concursului de teologie 'Pr. Acad. Dumitru Staniloae'

Câștigătorii concursului de teologie „Părintele Acad. Dumitru Stăniloae” au fost premiați, marti, 5 mai 2015, în Reşedinţa Patriarhală, de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Ei au primit diplome și premii în bani.

În cuvântul de învățătură, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a felicitat pe câştigători și le-a vorbit despre personalitatea Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae: „Felicităm pe Părintele Decan Ştefan Buchiu şi pe părinţii profesori care s-au ocupat de organizarea acestui concurs şi pe premianţi. Ne bucurăm că tânăra generaţia, care, adesea, nu l-a cunoscut personal pe Părintele Profesor Dumitru Stăniloae, ci doar opera sa, are din ce în ce mai multă pasiune pentru a studia profunzimea şi bogăţia operei teologice şi spirituale a Părintelui Dumitru Stăniloae.

Rareori se întâmplă ca un teolog să unească o gândire teologico – filozofică foarte adâncă cu o spiritualitate filocalică. Să ne ajute Bunul Dumnezeu să cinstim pe înaintaşi prin cunoaşterea lucrării lor şi mai ales prin puterea mărturisitoare a credinţei lor şi a gândirii teologice spre slava lui Dumnezeu şi bucuria Bisericii”.

Câştigătorii concursului sunt:

Premiul I: Comănoiu Mihail
Premiul II: Keller Marius
Premiul III: Vlaicu Eusebiu Damian

Menţiunea I: Zidaru Răducu
Menţiunea II: Covrig Ionuţ Cosmin
Menţiunea III: Mihai Mario Dorin

Tema din acest an a Concursului „Părintele Acad. Dumitru Stăniloae” a fost „Prezenţa harică a Sfintei Treimi în viaţa Bisericii” şi a fost cea de-a patra ediție a competiției dedicată marelui teolog român.

La acest eveniment au fost prezenţi şi membrii permanenţei Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Sursa: basilica.ro

.

06 Mai 2015

Vizualizari: 287

Voteaza:

Premierea castigatorilor Concursului de teologie 'Pr. Acad. Dumitru Staniloae' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE