Presedintele Departamentului pentru Relatii Externe Bisericesti al Patriarhiei Moscovei in vizita la Patriarhia Romana

In ziua de 19 iulie 2011, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit in audienta pe Inaltpreasfintitul Parinte Ilarion, Mitropolit de Volokalamsk, Presedintele Departamentului pentru Relatii Externe Bisericesti al Patriarhiei Moscovei.

Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Ilarion a transmis Preafericitului Parinte Patriarh Daniel un salut fratesc si un mesaj de felicitare din partea Preafericitului Parinte Kiril, Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii cu prilejul apropiatei aniversari a zilei de nastere a Patriarhului României (22 iulie).

In prima parte a intrevederii au fost abordate diferite aspecte ale relatiilor interortodoxe, o atentie speciala fiind acordata problemelor aflate pe ordinea de zi a Comisiei interortodoxa pregatitoare a Sfantului si Marelui Sinod Panortodox.

In continuare, au fost discutate teme de actualitate ale relatiilor bilaterale dintre cele doua Biserici Ortodoxe surori. In acest context, a fost evidentiata necesitatea intensificarii dialogului si cooperarii dintre cele doua Patriarhii prin schimburi de studenti, proiecte culturale si organizarea unor conferinte si colocvii privind lucrarea pastoral-misionara si sociala a Bisericii in societatea contemporana secularizata.

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane

.

19 Iulie 2011

Vizualizari: 187

Voteaza:

Presedintele Departamentului pentru Relatii Externe Bisericesti al Patriarhiei Moscovei in vizita la Patriarhia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE