Pretinsul ieromonah Onufrie insala credinciosii ortodocsi din Bucuresti

Întrucât în Bucureşti, într-o încăpere amenajată în două garaje, un fost ieromonah Onufrie – Căruntu Emilian provoacă confuzie şi derutează credincioșii ortodocși prin oferirea spre închinare a unei icoane a Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou şi oficierea de pretinse slujbe religioase, Arhiepiscopia Bucureştilor precizează:

În şedinţa din 8 mai 2014, Consistoriul monahal al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a pronunţat caterisirea ieromonahului Onufrie – Căruntu Emilian de la mănăstirea Sihăstria Rarăului pentru abateri canonice, încălcarea sistematică a unor prevederi din regulamentul vieţii monahale şi practici liturgice neconforme cu rânduiala ortodoxă. Astfel, prin caterisire, fostul ieromonah Onufrie – Căruntu Emilian a pierdut calitatea de slujitor al Bisericii Ortodoxe Române şi, în consecință, dreptul de slujire.

După caterisire, Căruntu Emilian a continuat practicile liturgice interzise de Biserica Ortodoxă prin care înșală credincioșii ortodocși din Bucureşti, cărora la început se recomanda drept cleric al unei autointitulate „Mitropolii Autonome de Milano şi Aquileea”, nerecunoscută nici de statul italian şi nici de vreuna dintre Bisericile Ortodoxe surori. Mai nou, Căruntu Emilian pretinde în mod abuziv şi ilegal că este preot al Asociaţiei Mitropolia Autonomă după Vechiul Calendar – „Episcop Gherasim”, însă nici aceasta nu este recunoscută de stat ca fiind cult religios.

Credincioșii sunt derutați de faptul că acest pretins ieromonah Onufrie folosește în mod abuziv veșminte preoțești și oficiază în mod necanonic şi ilegal slujbe ortodoxe pentru obținerea de foloase materiale în interes personal, îndemnând credincioșii ortodocși să vină la el pentru a venera icoana Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou şi a oferi pomelnice cu donații ca să fie pomeniţi la slujbe.

În plus, pe mai multe site-uri au fost postate cereri de ajutor financiar şi recomandări de trimitere de pomelnice pentru pretinsul ieromonah Onufrie.

Circa 13 de Poliţie din Bucureşti a sesizat Arhiepiscopia Bucureştilor, în luna septembrie 2014, despre activitatea necanonică şi ilegală a fostului ieromonah, solicitând informații referitoare la situaţia canonică a pretinsului preot călugăr Onufrie care organizează slujbe religioase într-un garaj amenajat în sectorul 3.

În concluzie, Arhiepiscopia Bucureştilor recomandă credincioșilor ortodocși să nu se lase înșelați de acest fost preot călugăr şi să sesizeze autoritățile abilitate ale statului când li se solicită să ofere bani şi bunuri materiale, pentru a fi pomeniți la slujbele religioase.


BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI BUCUREŞTILOR
 

.

13 Ianuarie 2015

Vizualizari: 190

Voteaza:

Pretinsul ieromonah Onufrie insala credinciosii ortodocsi din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE