Prezenta chiriarhala la Schitul Acoperamantul Maicii Domnului din localitatea Chiriacu, jud. Giurgiu

Pe 1 octombrie, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-a aflat în mijlocul obştii Schitului „Acoperământul Maicii Domnului" din com. Izvoarele, satul Chiriacu, cu prilejul hramului acestei aşezări monahale.

Manifestările religioase închinate hramului schitului au debutat în ajun cu săvârşirea de către un sobor de preoţi şi diaconi a Vecerniei unită cu Litia. În ziua praznicului, Întâistătătorul eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioșilor, de la Parohia Sfinții Martiri Brâncoveni din Municipiul Giurgiu a fost adusă icoana Sfântului Constantin Brâncoveanu, ce adăpostește o părticică din sfintele sale moaște. La final, Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre mijlocirea Maicii Domnului înaintea lui Dumnezeu, pentru noi oamenii. Mijlocirea ei înseamnă ajutor, iar ajutorul înseamnă har, energie a Duhului Sfânt, putere de creştere duhovnicească. Unirea rugăciunii Maicii Domnului către Dumnezeu şi a ajutorului dat de Dumnezeu oamenilor, a subliniat ierarhul nostru, şi-a găsit o explicaţie simbolică, în cultul Bisericii Ortodoxe, în vorbirea ei frecventă despre acoperământul Maicii Domnului ţinut de ea întins peste noi spre apărarea noastră de toţi vrăjmaşii şi de toate nevoile.

În semn de preţuire, Preasfinţitul Părinte Episcop Ambrozie a oferit părintelui Protos. Dionisie Cârjan, egumenul schitului, o icoană cu chipul Sfântului Dionisie al Olimpului, Albumul ,,Patriarhii României – evocări omagiale”, Monografia Comunei Bolintin Deal şi publicaţia eparhială ,,Revista Ortodoxă”. Totodată, preoţii slujitori au primit mai multe publicații apărute la Editura Episcopiei Giurgiului, iar credincioşii prezenţi ultimul număr al publicaţiei eparhiale ,,Revista Ortodoxă” şi al revistei ,,Familia Ortodoxă”.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

02 Octombrie 2015

Vizualizari: 130

Voteaza:

Prezenta chiriarhala la Schitul Acoperamantul Maicii Domnului din localitatea Chiriacu, jud. Giurgiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE