Prezentarea volumului de poeme 'LOC FERIT', la libraria Sophia

Librăria Sophia vă invită marţi, 14 octombrie 2014, ora 18.00, la prezentarea volumului de poeme LOC FERIT, de Liliana Maria Ursu.

Participă:
Monica Pillat, prozatoare, poetă și traducătoare
Costion Nicolescu, teolog şi scriitor

Poeta, prozatoare si traducătoare, Liliana Maria Ursu s-a născut la 11 iulie 1949 la Sibiu. Urmează la Bucureşti liceul Gheorghe Lazăr şi face studii de anglistică la Facultatea de limbi şi literaturi străine. Este membră a Uniunii Scriitorilor din Romania din 1980 şi din 1998 membră a Asociației Scriitorilor din SUA.

Realizator de emisiuni culturale la TVR, la Radiodifuziunea Română, profesor asociat la Facultatea de limbă şi literatură engleză a Universităţii Bucuresti, la University of Louisville, la Bucknell University şi bursier Fulbright la Penn State University în 1992–1993 şi 1997–1998, Liliana Ursu a fost Poet in Residence la Centrul de Poezie American Stadler în 2003. Poeziile sale au fost traduse în engleză, franceză, germană, italiană, sârbă, greacă, turcă şi suedeză şi au fost publicate în reviste internaţionale de prestigiu precum: Columbia, American Poetry Review, New Yorker, Poetry Canada, The Kenyon Review, Oxford Poetry, World Literature Today, Tri Quartely, Agni, Sycamore Review.

A fost distinsă, printre altele, cu Premiul Uniunii Scriitorilor, Filiala Sibiu, în 1980 şi 2005, cu Premiul Societăţii Britanice de Poezie, Londra, 1997, şi Ordinul Național Meritul Cultural în grad de Cavaler, 2004. Nominalizari: la Oxford Weidenfeld Prize şi la Premiul Mondial de Poezie Mistică, Madrid, 2003. A susţinut numeroase recitaluri de poezie şi conferinţe la Londra, Barcelona, Lisabona, Atena, Viena, Copenhaga, Stockholm, Tallin, Amsterdam, iar în SUA la Harvard, Princeton, Salisbury, Bloomington, Ann Arbor, Pacific University, Monmouth University, Berkelly. A debutat în 1974 la revista Luceafarul şi editorial în 1977 cu volumul de poezie „Viaţa deasupra oraşului“ la editura Cartea Românească.


.

10 Octombrie 2014

Vizualizari: 175

Voteaza:

Prezentarea volumului de poeme 'LOC FERIT', la libraria Sophia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE