Prima biserica din Oltenia inchinata Sfantului Irodion

Pacientii Spitalului de Psihiatrie din localitatea doljeana Poiana Mare vor avea un nou locaș de inchinare. Piatra de temelie a fost asezata joi, 14 iulie, de un sobor de preoti, in frunte cu parintele consilier Gheorghe Zamfir, delegat al Inalt Preasfintitului Parinte Irineu la eveniment.

Peste o suta de pacienti, angajati ai Spitalului de Psihiatrie din Poiana Mare si credinciosi din localitate au luat parte la slujba punerii pietrei de temelie pentru noua biserica-paraclis, care va fi inchinata Sfantului Cuvios Irodion de la Lainici. Au participat de asemenea si reprezentanti din partea Ministerului Educatiei, autoritatilor judetene si locale.

„Calatorim impreuna spre ceruri”

La finalul ceremonialului liturgic, parintele Gheorghe Zamfir le-a transmis celor prezenti mesajul de binecuvantare al IPS Mitropolit Irineu si a felicitat indrazneata initiativa de a ridica un locas de cult spre folosul celor aflati in suferinta.

„Cuvintele Mantuitorului Hristos de a ne iubi unii pe altii, asa cum El ne-a iubit pe noi, se permenentizeaza in aceasta existenta prin intermediul Sfintei Biserici. Aici ne regasim calatorind impreuna spre ceruri si sprijinindu-ne reciproc, atunci cand viforul ispitelor ridica asupra noastra marea cea involburata a vietii. Pentru a duce la liman aceasta calatorie avem nevoie de corabie trainica, care sa nu poata fi scufundata de vrasmasii cei nevazuti care o asalteaza din toate partile. Iata cat de important este momentul la care luam parte astazi. Mantuitorul Hristos ii spune Sfantului Apostol Petru ca «pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui» (Matei 16, 18). Astazi piatra credintei voastre a fost aleasa de Dumnezeu pentru a fi asezata la temelia casei Sale. Rugam pe Sfantul Cuvios Irodion, parintele oltenilor, sa va intareasca in tot lucrul bun pentru a duce la sfarsit aceasta frumoasa lucrare”, a conchis parintele consilier.

Parintele capelan Tinel Dudau a tinut sa le multumeasca tuturor donatorilor si oamenilor de bine care s-au implicat si se vor implica in proiect: „Este un moment deosebit de important pentru spitalul nostru. Ne asteapta o lucrare grea pe care numai impreuna o putem duce la sfarsit. Prezenta Sfantului Irodion in mijlocul nostru ne va ajuta cu siguranta sa trecem peste toate incercarile si sa mergem inainte spre mantuire”.

Un rol foarte important in demararea lucrarilor l-a avut d-na Virgilia Dianu, managerul general al Spitalului, precum si domnii Dan Constantin si Iulian Raiu.

Diac. Ionita Apostolache

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

15 Iulie 2011

Vizualizari: 257

Voteaza:

Prima biserica din Oltenia inchinata Sfantului Irodion 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE