Prima Carte de rugaciuni editata de Episcopia Slatinei si Romanatilor

Din motive misionare, cu binecuvantarea si purtarea de grija a ierarhului nostru si prin osteneala Sectorului Cultural, a fost editata si scoasa din tipar, in luna decembrie a anului 2010, prima “Carte de rugaciune” a Episcopiei Slatinei si Romanatilor, realizata in conditii grafice deosebite, spre a servi folosului tuturor credinciosilor.

In cuvantul inainte, PS Parinte Episcop Sebastian mentioneaza: “Expresie a bunei iubiri, rugaciunea este, deci, iubirea noastra pentru Dumnezeu. Este comunicarea si comuniunea noastra cu El. Si, pentru ca aceasta sa fie cat mai deplina si mai permanenta, e bine sa stim ca ea nu trebuie sa se reduca doar la scurtul program de dimineata ori de seara, caci, tot rugaciune este si gandul indreptat permanent catre Dumnezeu. Astfel, toate gandurile noastre, toate faptele, hotararile, toate cuvintele noastre, de vreme ce le raportam la El, devin rugaciune.

[.] Sa deprindem cu totii rugaciunea „programata”, adica pravila, dar sa cautam a petrece, mai cu seama, permanent in „rugaciune”, purtandu-L pe Dumnezeu neintrerupt in sufletele noastre! Rugaciunea de program este cheia rugaciunii celei neincetate, caci la aceasta din urma nu se poate ajunge decat numai cu programarea rugaciunii. Sa ne facem timp si buna dispozitie pentru rugaciune, si vom deprinde adevarata si desavarsita dragoste fata de Dumnezeu! Sa-L iubim pe Dumnezeu, si vom invata sa ne rugam ca niste oameni cu adevarat liberi!”

Cartea de rugaciuni cuprinde Rugaciunile incepatoare, pe cele de dimineata, pe cele de la vremea lucrului, la vreme de calatorie, la vremea meselor si de seara; Acatistul Mantuitorului nostru Iisus Hristos si al Bunei Vestiri; Canonul de pocainta catre Domnul nostru Iisus Hristos; Paraclisul Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu; Rugaciunile pentru primirea Sfintei Impartasanii si Sinaxarul.

Aceasta Carte de rugaciuni este distribuita atat la parohiile din cuprinsul Episcopiei, cat si la magazinele Eparhiei noastre din Slatina si Corabia.

Sursa: episcopiaslatinei.ro

 

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 682

Voteaza:

Prima Carte de rugaciuni editata de Episcopia Slatinei si Romanatilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE