Prima parohie ortodoxa romana din Japonia se pregateste sa intampine Sfintele Sarbatori ale Craciunului


Prima parohie ortodoxa romana din Japonia se pregateste sa intampine Sfintele Sarbatori ale Craciunului

Sfintele Sarbatori ale Craciunului se apropie. Datorita faptului ca aceasta mare sarbatoare crestina, cade in zile lucratoare pentru poporul japonez, Sfanta Liturghie din prima zi de Craciun, 25 decembrie, va fi savarsita la Ambasada Romana din Tokyo, la ora 10:00, iar pentru cei care nu au putut participa la aceasta sfanta liturghie, se va savarsi Sfanta Liturghie solemna de Craciun, in data de 28 decembrie, la resedinta parohiala. Tot aici, asa cum inten?Parintele paroh, Pr. Alexandru Nicodim, credinciosii vor impodobi bradul, se vor spovedi si impartasi, "pentru a primi ajutorul duhovnicesc, pacea si linistea sufleteasca, mult necesare noua crestinilor, din ziua de astazi".

Prima parohie ortodoxa romana din Japonia

Aceasta parohie este asezata intr-o zona rezidentiala, din apropierea orasului Ito, deosebit de frumoasa, fiind renumita prin frumusetea peisajului muntos, prin cele aproape 300 de obiective turistice din zona, cat si pentru apele termale prezente aici. Ele sunt captate pentru a fi mai apoi utilizate in baze de tratament si in casele oamenilor. Parohia, insasi, are doua bazine cu apa termala (onsen).

Prima parohie ortodoxa romana din Japonia

Credinciosii care vor dori sa participe la aceste evenimente inchinate zilelor de Craciun, vor avea posibilitatea de a fi cazati la parohie. Ei vor putea vizita locuri precum: Tarmul de la Jogasaki si podul suspendat aflat in acest loc, Muzeul Copiilor, Muzeul de Ceara, Parcul de la Komuroiama, Muntele Omuroiama unde se va urca cu telescaunul si de unde se poate admira o priveliste minunata a muntelui Fuji, etc.

Prima parohie ortodoxa romana din Japonia

Programul zilelor de Craciun

20 Decembrie
21 Decembrie 

Inainte praznuirea Craciunului - Sfanta Liturghie si program de colinde cu participarea celor prezenti (in vechime pe data de 20 Decembrie, de Sfantul Ignatie sau de "Ignat" - termen popular, avea loc taiatul porcului)

25 Decembrie - Sfanta Liturghie la Ambasada Romana din Tokyo la ora 10:00

27 Decembrie - Sfanta Liturghie de Sarbatoarea Sfantului Stefan, apoi program de vizitare a orasului Ito si imprejurimile acestuia - parcul Komuroiama, lacul Ippekiko si plimbare cu telescaunul pe Mt. Omuroiama (580 m altitudine) de unde in zilele senine se vede foarte bine Mt. Fuji

28 Decembrie - Sfanta Liturghie solemna de Craciun. (Pentru cei care nu au putut participa in data de 25 decembrie), urmata de Masa Festiva.

30 Decembrie - Vizita la Museul Artei sec. XX - Ikeda si Muzeul de ceara.

31 Decembrie  - Program de vizita al Barajului Okuro si a lacului Ippekiko, iar seara sarbatorim impreuna Anul Nou.

1 Ianuarie  - Sfanta Liturghie de Taierea Imprejur si Sfantul Vasile. Moliftele Sfantului Vasile, unele din cele mai puternice rugaciuni ale Bisericii Ortodoxe.

2, 3, 4 Ianuarie - Posibilitatea de a vizita parcurile si Muzeele din imprejurimile orasului Ito: Muzeul copiilor, Muzeul Ingerilor, Muzeul Vitraliilor, Tarmul de la Jogasaki etc.

Pentru o mai buna organizare va rugam ca:

-Sa-l anuntati din timp, de participarea dumeavoastra, pe parintele paroh, la telefonul parohiei: 0557.45.7605

-Sa anuntati daca doriti sa ramaneti peste noapte la parohie. Avem la dispozitie 7 camere pentru 2 persoane, plus inca 2 camere pentru copii cu paturi suprapuse cate 6 copii in camera.

-In situatia in care aveti lucruri care va prisosesc si pe care nu le mai folositi (tacamuri, cani, cearceafuri, futoane, pahare, farfurii, incaltaminte, imbracaminte),  puteti sa le donati; parohia se va bucura sa le primeasca, urmand sa-i ajute pe cei nevoiasi.

-Vom gati impreuna mancaruri romanesti si japoneze specifice perioadei de Craciun si Anul Nou.


Pr. Alexandru Nicodim

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 1143

Voteaza:

Prima parohie ortodoxa romana din Japonia se pregateste sa intampine Sfintele Sarbatori ale Craciunului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE