Primul Hram la Capidava

Pe 8 iulie 2010 au fost cinstiti Sfintii Epictet si Astion - Hramul Manastirii Dobrogene de la malul Dunarii - Capidava, pentru prima data in istoria moderna.

Arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie a binecuvantat si sfintit lucrarile paraclisului - printr-o slujba arhiereasca impreuna cu un sobor de 20 preoti si diaconi.


  

Maica Mihaela a adunat langa ea aproape 400 de credinciosi, sateni, maicute, preoti, calugari si a dat Slava lui Dumnezeu pentru binefacerile avute pana acum. Paraclisul si Chiliile, Trapeza si Anexele Manastirii fiind in stadiu avansat de constructie (precum se observa si in imagini) si sporind pe zi ce trece, dovedesc iubirea crestineasca a romanilor greu incercati de grave probleme financiare, inundatii si boli. Cu toate ca inundatiile au permis cu greu accesul la Capidava ( Cernavoda si satele Capidava, Dunarea si Topalu din jur avand sute de gospodarii si case cu grave avarii de la revarsarea Dunarii ) iar pe alocuri soseaua era inghitita de ape - pana la un metru inaltime, maretia ortodoxiei se exprima si prin indrazneala si curajul inchinatorilor de a participa suflet, trup si cuget la aceasta sfintire si praznuire.


Maica Mihaela cu obstea, alaturi de parintele duhovnic Ierom. Ciprian, invita pe oricine doreste sa viziteze, ori sa sprijine acest asezamant monahal istoric sa o faca cu dragoste!


03 August 2010

Vizualizari: 726

Voteaza:

Primul Hram la Capidava 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE