Procesiune cu icoana Maicii Domnului de la Manastirea Adam

In perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Adam, din judetul Galati, este purtata in procesiune in mai multe parohii din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.
 
Pelerinajul, initiat cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, a inceput pe 1 august, de la Manastirea Adam si se va incheia in ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, pe 14 august, cand icoana facatoare de minuni va fi readusa la manastire. Tot atunci credinciosii vor participa la slujba Prohodului Adormirii Maicii Domnului. "Pelerinajul cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului a inceput acum zece ani si se desfasoara in perioada Postului Adormirii Maicii Domnului. In primul an, acesta s-a desfasurat numai in Protoieria Targu Bujor, dupa care s-a extins in mai multe protoierii din cadrul Arhiepiscopiei Dunarii de Jos. Icoana Maicii Domnului este speciala, deoarece ea este aducatoare de ploaie. Miile de credinciosi o cinstesc in fiecare an cu mare evlavie, pentru ca, dupa ce trec zilele pelerinajului in care ea este purtata solemn prin parohii, vin ploile. Aceasta este cea mai importanta minune pe care icoana o face pentru crestini. In primele trei zile ale procesiunii, icoana este purtata prin parohiile din Protopopiatul Targu Bujor. Mai apoi, icoana este purtata in procesiune si intra in Protoieria Galati, apoi in protoieriile Covurlui, Tecuci si Nicoresti. In fiecare seara, dupa ce icoana ajunge intr-o parohie, preotii fac priveghere, iar noaptea savarsesc Sfanta Liturghie“, ne-a spus pr. Cezar Gagiu, protopopul Protoieriei Targu Bujor din cadrul Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.
 
In acest an, icoana a fost purtata in pelerinaj la 36 de parohii din cuprinsul Protoieriei Targu Bujor, dupa care a fost adusa in Protoieria Galati. Cu acest prilej, sute de credinciosi s-au inchinat la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. In ziua de 5 august, aceasta a trecut pe la Biserica "Sfantul Dumitru“, pe la Biserica Mavromol, iar peste noapte a ramas la Biserica Precista, unde a fost savarsita slujba Privegherii. A doua zi, pe 6 august, icoana a fost adusa la Biserica "Schimbarea la Fata“, unde Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Casian a savarsit slujba Sfintei Liturghii. Traditionalul pelerinaj va continua cu opriri in localitatile din protopopiatele Covurlui, Tecuci si Nicoresti si se va incheia pe 14 august, in ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, la Manastirea Adam.

Sursa: ziarullumina.ro

.

08 August 2013

Vizualizari: 442

Voteaza:

Procesiune cu icoana Maicii Domnului de la Manastirea Adam 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE