Procesiune cu icoana Maicii Domnului in localitatea Maieru

Credinciosii parohiei nasaudene Maieru s-au inchinat marti, 8 aprilie 2014, la o Icoana a Maicii Domnului, despre care se spune ca este Facatoare de Minuni. Adapostita in Muzeul Mitropoliei Clujului, icoana a fost dusa in parohie de o delegatie a Arhiepiscopiei, in frunte cu Preasfintitul Episcop Vasile Somesanul.

Potrivit parintelui paroh Dan Cismas, delegatia a fost asteptata in la intrarea in sat, in jurul orei 17, dupa care s-a mers in procesiune cu icoana pana la biserica cu hramul „Sfantul Arhidiacon Stefan”. La intrarea in biserica s-a asezat icoana spre inchinare intr-un baldachin special amenajat si a fost oficiata Taina Sfantului Maslu in sobor de preoti si diaconi, avandu-l in frunte pe PS Episcop Vasile. La sfarsit, dupa cuvantul de invatatura, in timp ce credinciosii au fost miruiti corul parohiei Maieru format de pr.

arhidiacon Cornel Pop a interpretat cateva pricesne specifice Postului Mare.

Icoana ce o reprezinta pe Maica Domnului cu Pruncul a fost pictata de preotul Luca din Iclod, cel care a zugravit si Icoana de la Manastirea clujeana Nicula. A aparţinut in trecut parohiei bistritene Ilisua si se spune ca a lacrimat de doua ori cat a fost in parohie, in anii 1717 si 1789.

Sursa: radio-renasterea.ro

.

09 Aprilie 2014

Vizualizari: 152

Voteaza:

Procesiune cu icoana Maicii Domnului in localitatea Maieru 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE