Procesiune cu moastele Sf. Mc. Filoteea si moastele Sf. Cuv. Grigorie Decapolitul

Pelerinii prezenti la Curtea de Arges au asistat astazi la un eveniment unic in istoria Eparhiei Argesului si Muscelului. Moastele Sf. Cuv. Grigorie Decapolitul au fost aduse pentru prima data in capitala voievodala a Basarabilor. Preasfintitul Emilian Lovisteanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, a sosit cu sfintele moaste la orele 16.

00, intalnindu-se in fata Bisericii Domnesti cu Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Calinic. Peste cinci mii de pelerini au participat la aceasta procesiune, urmand moastele celor doi sfinti pe bulevardul Basarabilor din municipiul Curtea de Arges.

Primul popas a fost facut la Biserica Sf. Mc. Gheorghe, locul in care moastele Sf. Mc. Filoteea au stat in perioada in care Catedrala Arhiepiscopala a fost restaurata. Cu aceasta ocazie cei doi ierarhi au amintit pelerinilor de importanta acestui pelerinaj, care aduce pe sfintii lui Dumnezeu mai aproape de sufletele noastre.

Pelerinajul a continuat pana la Catedrala Arhiepiscopala, fiind depuse in fata acesteia, intr-un spatiu special amenajat. In timpul inchinarii pelerinilor la sfintele moaste, cei doi ierarhi, impreuna cu un important sobor de preoti si diaconi, au oficiat Slujba Vecerniei, a Litiei si Acatistul Sf. Mc. Filoteea.

Moastele celor doi sfinti vor ramane si maine la Catedrala Arhiepiscopala din Curtea de Arges, incepand cu ora 7.00 fiind oficiate slujba Aghiazmei Mari, Taina Sfantului Maslu si Acatistul Sf. Mc. Filoteea. La ora 9.00 va incepe Sfanta Liturghie arhiereasca oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, impreuna cu Preasfintitul Emilian Lovisteanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, Preasfintitul Lucian, episcop al Caransebesului, Preasfintitul Visarion, episcop al Tulcii si alti ierarhi din cadrul Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

Sursa: eparhiaargesului.ro
 

.

06 Decembrie 2011

Vizualizari: 560

Voteaza:

Procesiune cu moastele Sf. Mc. Filoteea si moastele Sf. Cuv. Grigorie Decapolitul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE