Procesiune cu moastele Sfantului Efrem cel Nou, la Manastirea Radu Voda

Procesiune cu moastele Sfantului Efrem cel Nou, la Manastirea Radu Voda Mareste imaginea.

Miercuri, 4 mai 2022, incepand cu ora 17.00, moastele Sfantului Efrem cel Nou vor fi purtate in jurul bisericii Manastirii Radu Voda din Bucuresti. Racla cu sfintele moaste ale Sfantului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou va fi asezata spre inchinarea credinciosilor in exteriorul lacasului de cult pana joi, 5 mai, cand racla va fi dusa in interiorul Bisericii Manastirii Radu Voda. Mentionam ca obstea Manastirii Radu Voda a primit pe 3 mai 2015 un fragment din sfintele moaste ale Mucenicului Efrem cel Nou.

Sfantul Efrem cel Nou a fost trecut in calendarul Bisericii Ortodoxe Romane in luna mai 2014, la trei ani dupa ce Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului a aprobat propunerea de canonizare a Noului Mucenic Efrem din Nea Makri venita din partea Bisericii Greciei.

Iulian Predescu

Sursa foto: Manastirea Radu Voda

Rugaciune catre Sfantul Mucenic Efrem cel Nou

Sfinte Mare Mucenice Efrem, asculta rugaciunea mea, a pacatosului, si vino in ajutorul meu. Am aflat de minunile tale, am aflat de darurile pe care le-ai primit de la Dumnezeu pentru jertfelnicia ta. Si, vazand cum atata multime de oameni a fost ajutata de tine, indraznesc sa nadajduiesc si eu, stiind ca nu vei trece cu vederea cererea mea. De nenumarate ori te-ai aratat in vedenii si vise, spunand celor credinciosi ca vor primi cele cerute in rugaciune. Eu nu sunt vrednic de o astfel de mangaiere, pentru ca pacatele mele sunt multe si credinta mea este putina, dar cred ca iubirea ta covarseste rautatile mele si nadajduiesc, prin mijlocirea ta, sa pun inceput bun mantuirii mele.

Roaga-te lui Dumnezeu pentru mine, Sfinte, sa caut cele de folos mantuirii. Trupul meu este slabanogit de pacate si sufletul meu este molesit din pricina patimilor. Iubitor de pacate sunt si la faptele cele bune ma lenevesc. Cere-I lui Dumnezeu sa imi sporeasca credinta, sa-mi inmoaie inima cea invartosata, sa imi daruiasca smerenie, rabdare si ravna in razboiul duhovnicesc. Sfinte Efrem, invata-ma sa ma rog, sa nadajduiesc, sa cred, sa iubesc, sa rabd si sa iert.

Sfarsitul tau mucenicesc ma indeamna sa lepad desfatarile trecatoare ale acestei lumi. Chinurile pe care le-ai suferit ma indeamna sa ridic si eu crucea ascultarii de Dumnezeu. Invata-ma, sfinte, sa traiesc nu dupa voia mea, ci dupa voia dumnezeiasca, sa nu caut cele ale mele si sa ma izbavesc de patimile si de pacatele care ma apasa. Alunga de la mine toate ispita diavoleasca. Prea mult am pacatuit, prea mult am izgonit de la mine harul dumnezeiesc. Acum a sosit ceasul mantuirii mele, sfinte. Domnul bate la usa inimii mele si vreau sa Ii deschid. Ajuta-ma, sfinte, ca sunt neputincios!

Roaga-te pentru mine pana la ultima suflare a vietii mele. Roaga-te, Sfinte Efrem, pentru tot poporul crestinesc, pentru totii ierarhii, preotii, monahii si credinciosii. Roaga-te pentru parintele meu duhovnicesc si pentru toate rudeniile mele dupa trup si dupa duh. Roaga-te, sfinte, pentru robii lui Dumnezeu (numele), pentru toti cei care mi-au cerut sa ma rog pentru dansii, pentru toti cei care se roaga ori se ostenesc pentru mine, pentru toti cei care mi-au facut vreun bine ori vreodata m-au ajutat, stiuti si nestiuti.

Ajuta, Sfinte Efrem, pe cei care zac in patimi, robiti de nepocainta si trandavie, pe cei ce sunt in necazuri si in ispite. Alina-le suferinta sufleteasca si trupesca si-i ocroteste pe cei ce sunt in inchisori, in spitale, azile sau orfelinate si pe toti cei care sunt singuri, bolnavi si neputinciosi.

Inmulteste rugaciunile pe care le faci pentru noi, Sfinte, ca si noi sa cadem la rugaciune, multumindu-ti din prea plinul inimii. Ca impreuna cu tine sa Il slavim pe Dumnezeul cel in Treime laudat, in vecii vecilor. Amin.
 

04 Mai 2022

Vizualizari: 733

Voteaza:

Procesiune cu moastele Sfantului Efrem cel Nou, la Manastirea Radu Voda 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE