Procesiune cu moastele Sfantului Ioan Gura de Aur la Parohia Aparatorii Patriei I din Capitala

La Parohia Aparatorii Patriei I din Protoieria Sector 4 Capitala, va fi adusa spre inchinare, in perioada 14-15 august, racla cu un fragment din moastele Sfantului Ioan Gura de Aur de la Schitul Darvari din Capitala.

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh DANIEL, la praznicul din acest an al Adormirii Maicii Domnului, hramul de vara al parohiei noastre, se va afla in pelerinaj la parohia noastra racla cu un fragment din moastele a mai multor sfinti, intre care Sfantul Ioan Gura de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului, care se afla in biserica Schitului Darvari din Bucuresti.

Conform unei traditii indatinate de mai multi ani, la acest hram de vara oferim posibilitatea credinciosilor nostri sa se inchine la moaste ale unor sfinti ce au o semnificatie aparte pentru comunitatea noastra sau pentru anul omagial in curs.

Anul 2014 a fost proclamat in Patriarhia Romana drept Anul omagial Euharistic – al Sfintei Spovedanii si al Sfintei Impartasiri. Sfantul Ioan Gura de Aur a fost numit de Biserica dascalul pocaintei, fiind unul dintre cei mai mari invatatori despre spovedanie. De asemenea, el este autorul celei mai cunoscute si mai des oficiate slujbe a Sfintei Liturghii din Biserica ortodoxa.

Bucuria praznicului Adormirii Maicii Domnului va fi incununata cu cinstirea moastelor marelui ierarh atat in dupa-amiaza zilei de 14 august 2014, la slujba Privegherii si mai ales in dimineata zilei de 15 august 2014, incepand cu orele 8,00, la Sfanta Liturghie, unde nadajduim sa fim in rugaciune cu toti cei ce doresc sa aduca lauda lui Dumnezeu prin cuvintele slujbei Sfantului Ioan Gura de Aur, in prezenta sfintelor sale moaste.

Sursa: parohia-aparatorii-patriei.ro

.

13 August 2014

Vizualizari: 722

Voteaza:

Procesiune cu moastele Sfantului Ioan Gura de Aur la Parohia Aparatorii Patriei I din Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE