Procesiune cu moastele Sfintei Ecaterina la Paraclisul Catedralei Nationale

Racla cu un fragment din cinstitele moaște ale Sfintei Ecaterina va fi dusă în procesiune sâmbătă la Paraclisul Catedralei Naționale cu ocazia aniversării a 5 ani de la sfințirea altarului catedralei construite în cinstea eroilor neamului.

Programul manifestărilor religioase va debuta vineri seară cu săvârșirea Sfintei Taine a Maslului și a Vecerniei cu Litia.

În ziua de cinstirea a Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina, Utrenia va fi oficiată de la ora 08:00, fiind urmată de Sfânta Liturghie, la ora 09:15, și slujba Parastasului la 10:45.

Vecernia de sâmbătă seară va fi săvârșită de la ora 17:00. Pe parcursul zilei de cinstire a Sfintei Ecaterina, credincioșii se pot închina la cinstitele moaște aduse de la Reședința Patriarhală și așezate în baldachinul din curtea Paraclisului Catedralei Naționale.

Altarul Catedrala Naționale a fost sfințit pe 25 noiembrie 2018 de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu împreună cu Patriarhul Daniel și mai mulți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Înălțarea Domnului (Ziua Eroilor) și Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, sunt hramurile lăcașului de cult.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

23 Noiembrie 2023

Vizualizari: 1025

Voteaza:

Procesiune cu moastele Sfintei Ecaterina la Paraclisul Catedralei Nationale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE