Procesiune cu moastele Sfintilor Mucenici Serghie si Vah la Catedrala mitropolitana din Craiova

Ca la fiecare inceput de Brumar, Sfintii Mari Mucenici Serghie si Vah vor fi sarbatoriti si anul acesta in mod deosebit la Catedrala mitropolitana ”Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir” din Craiova, unde se afla spre cinstire si inchinare o parte din sfintele lor moaste. Astfel, duminica 6 octombrie, la orele serii, dupa savarsirea slujbei Vecerniei unita cu litia, racla in care se afla moastele Sfintilor Serghie si Vah va fi purtata in procesiune in jurul Catedralei mitropolitane. Momentele liturgice se vor incheia cu slujba Utreniei.

Luni, 7 octombrie, in ziua praznuirii celor doi sfinti mucenici, va fi savarsit Acatistul Sfintilor Mari Mucenici Serghie si Vah, urmat de slujba Sfintei Liturghii oficiata de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi, in frunte cu Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei. Moastele Sfintilor Mari Mucenici Serghie si Vah au fost aduse in tara noastra de catre domnitorul Neagoe Basarab si depuse la Manastirea Curtea de Arges.

In anul 1949, la 25 octombrie, prin porunca Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, sfintele moaste au fost aduse la Catedrala mitropolitana “Sfantul Mare Mucenic Dumitrie” din Craiova, in timpul pastoririi vrednicului de pomenire mitropolit Firmilian al Olteniei.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.
Pe aceeaşi temă

04 Octombrie 2013

Vizualizari: 713

Voteaza:

Procesiune cu moastele Sfintilor Mucenici Serghie si Vah la Catedrala mitropolitana din Craiova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE