Procesiune religioasa cu moastele Sfantului Pantelimon

Vineri, 27 iulie, Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon, ale carui moaste se afla la Catedrala arhiepiscopala "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Constanta.

Cu acest prilej joi, 26 iulie, incepand cu ora 17.00, Inaltpreasfintitul Teodosie va oficia slujba Vecerniei in Catedrala Arhiepiscopala, urmata de procesiunea religioasa cu moastele Sfantului Pantelimon si ale Sfintilor Epictet si Astion, cu plecare de la Catedrala, pe urmatorul traseu:

Strada Revolutiei - popas de rugaciune la Biserica Greaca, str. Mircea cel Batran, bdl. Mamaia - Spitalul Militar (popas de rugaciune), str. Nicolae Iorga, bdl. Tomis - Capela Militara, Piata Ovidiu, Catedrala Arhiepiscopala „Sfintii Apostoli Petru si Pavel”.

Vineri, 27 iulie, incepand cu ora 8.30, IPS Teodosie va savarsi Sfanta Liturghie Arhiereasca la Catedrala Arhiepiscopala „Sfintii Apostoli Petru si Pavel”.

Sfantul Pantelimon este cunoscut drept ocrotitor al medicilor si tamaduitor al bolnavilor. Originar din Nicomidia, nascut dintr-un tata pagan si o mama crestina. La nastere a primit numele de Pantoleon, adica „cel intru toate puternic, ca un leu”. Dupa moartea mamei a devenit ucenic al doctorului Eufrosin deprinzand tainele medicinei. Preotul Ermolae i-a descoperit invatatura de credinta apoi l-a botezat, punandu-i numele Pantelimon, adica „cel cu totul milostiv”. Sfantul Pantelimon a tamaduit trupurile si sufletele multor bolnavi prin puterea credintei. Dupa chinuri grele a fost decapitat in jurul anului 305, in vremea persecutiilor declansate de imparatul Diocletian.

Moastele Sfantului Mare Mucenic Pantelimon au fost aduse din Orient la Catedrala din Constanta de catre preotul Dimitrie Popescu in anul 1931, in ziua de Florii.

Biroul de comunicare

 

Pe aceeaşi temă

26 Iulie 2012

Vizualizari: 640

Voteaza:

Procesiune religioasa cu moastele Sfantului Pantelimon 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE