Procesiune la Trifesti, cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului

In parohia Trifesti, Protopopiatul Roman, va avea loc astazi un pelerinaj cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Procesiunea va porni de la Biserica cu hramurile „Sfantul Ierarh Nicolae“ si „Inaltarea Domnului“ a acestei parohii, pana la „Mormantul ciobanului“. Conform unei legende, se spune ca, in urma unei inundatii, un cioban a gasit icoana Maicii Domnului si a dat-o bisericii satului.

Cu acest prilej, PS Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, va savarsi, de la ora 10:00, Sfanta Liturghie, iar de la ora 12:00, un sobor de preoti va oficia Taina Sfantului Maslu. „Acest pelerinaj este o traditie in zona Trifestiului, practicata de sute de ani.

Cum icoana facatoare de minuni de la Trifesti este cunoscuta ca fiind aducatoare de ploaie, PS Ioachim si preotii participanti la slujba se vor ruga Bunului Dumnezeu sa reverse din roua cerului asupra pamantului. La acest eveniment religios sunt asteptati sa participe preoti si credinciosi din intreaga eparhie“, a declarat pr. Constantin Gherasim, inspector in Probleme de tineret si mass-media al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. (C. Ciofu)

Sursa: mmb.ro

.

01 Iunie 2011

Vizualizari: 741

Voteaza:

Procesiune la Trifesti, cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE