Procesiunea 'Calea luminii' la Moinesti

Asa cum ne-au obisnuit, si anul acesta, cu binecuvantarea Preasfinţitului Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, credinciosii moinesteni au participat in prima zi de Pasti la procesiunea “Calea Luminii”, ajunsa la a patra ediţie. Astfel, la Catedrala ”Nasterea Maicii Domnului”, s-a savarsit de preotii prezenti, coordonati de parintele protopop Costel Mares, Vecernia Invierii Domnului sau “A doua Inviere”, dupa cum este cunoscuta in popor. In cadrul slujbei, s-a rostit Sfanta Evanghelie in mai multe limbi, s-a cantat in sobor imnul ”Ziua Invierii!”, iar la sfarsit, parintele protopop a tinut un cuvant de invatatura subliniind mesajul si esenta sarbatorii Invierii Domnului.

Mai apoi, s-a pornit in procesiune de la Catedrala “Nasterea Maicii Domnului si Sfantul Ierarh Nicolae” spre biserica “Sfantului Mare Mucenic Gheorghe”, participantii purtand in maini Icoana Invierii si candele aprinse, intonand cantarile specifice sarbatorii pascale.

La biserica “Sfantului Mare Mucenic Gheorghe” s-a adus un prinos de multumire Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile primite.

Sursa: epr.ro

.

22 Aprilie 2014

Vizualizari: 424

Voteaza:

Procesiunea 'Calea luminii' la Moinesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE