Proclamarea cinstirii Sfantului Atanasie, Patriarhul Constantinopolului, in Biserica Ortodoxa Romana

In conformitate cu hotararea nr. 1968/2008 a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, in perioada 1-3 mai a.c., in Eparhia Dunarii de Jos vor avea loc manifestarile dedicate proclamarii cinstirii Sfantului Ierarh Atanasie, Patriarhul Constantinopolului, care a locuit si a slujit vreme de 12 ani la manastirea „Sfantul Nicolae” din orasul Galati, in vremea domnitorului Vasile Lupu si a Sfantului Mitropolit Varlaam al Moldovei.

Cu acest prilej, in seara zilei de vineri, 1 mai a.

c, la orele 1730, vor fi aduse de catre o delegatie a Mitropoliei de Veria - Grecia, la Catedrala episcopala din municipiul Galati, moastele Sfantului Grigorie Palama, arhiepiscop al Tesalonicului, in al carui scaun a pastorit si Sfantul Atanasie. Racla cu aceste sfinte moaste, la care se vor adauga si cele ale Sf. Atanasie si Sf. Vasile cel Mare vor fi depuse spre a fi venerare de catre credinciosi pe baldachinul din fata Catedralei episcopale din Galati pana in ziua de 4 mai a.c., cand se vor intoarce in Grecia.

In data de 2 mai a.c., incepand cu orele 930, la bisericile “Sf. Nicolae” si “Sf. Atanasie”, ca de altfel in toate bisericile din municipiul Galati se va savarsi slujba Sfintei Liturghii, urmata de ceremonii in legatura cu praznuirea in aceasta zi a Sfantului Ierarh Atanasie.

Manifestarile vor culmina in ziua de duminica, 3 mai prin savarsirea la Catedrala Dunarii de Jos a slujbei Sfintei Liturghii (orele 930), prezidata de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, inconjurat de alti ierarhi ai Sfantului Sinod, precum si de delegatii Bisericilor Ortodoxe surori, dupa care se va indeplini procedura canonica de proclamare a cinstirii in Biserica Ortodoxa Romana a Sfantului Atanasie, Patriarhul Constantinopolului si pastor al crestinilor de la Dunare.

Biroul de Presa si Comunicare al Episcopiei Dunarii de Jos

.

29 Aprilie 2009

Vizualizari: 562

Voteaza:

Proclamarea cinstirii Sfantului Atanasie, Patriarhul Constantinopolului, in Biserica Ortodoxa Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE