Prof.diacon Jean Lupu, dirijorul Corului Symbol isi sarbatoreste astazi ziua de nastere


Initiatorul si dirijorul Corului "Symbol", profesorul Jean Lupu, a urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox din Craiova, ale Liceului "Radu Greceanu" din Slatina, studiind apoi muzica la Timisoara si Bucuresti. Este absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Capitala.

Preocuparile sale pedagogice se reflecta in numeroase articole de specialitate, culegeri de cantece pentru copii si manuale de muzica. A compus cantece pentru copii.

Pentru cei 40 de ani de activitate dirijorala, ca semn de pretuire, profesorului Jean Lupu i-a fost decernata "Crucea Patriarhala" de catre Patriarhia Romana, iar in anul 1998 a fost hirotonit diacon.

I s-au acordat numeroase diplome pentru promovarea creatiei corale romanesti.

Corul "Symbol" a fost infiintat la data de 18 septembrie 1990 de catre profesorul Jean Lupu cu binecuvantarea Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, aducand o nota de unicitate in peisajul muzicii corale romanesti. Membrii corului sunt elevi, studenti, precum si un numar restrans de absolventi ai unor facultati, cu totii solfegisti si cu credinta in Dumnezeu.

Corul "Symbol" are un repertoriu variat, cuprinzand muzica bisericeasca bizantina, creatii corale bisericesti ale compozitorilor romani si straini, prelucrari de folclor romanesc, muzica clasica romaneasca si universala.

La zi aniversara, site-ul www.crestinortodox.ro ii ureaza "La multi ani!" Parintelui profesor Jean Lupu.

 

.

06 Martie 2007

Vizualizari: 3452

Voteaza:

Prof.diacon Jean Lupu, dirijorul Corului Symbol isi sarbatoreste astazi ziua de nastere 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE