Programul evenimentelor prilejuite de hramul Catedralei Patriarhale

Astăzi, 27 octombrie 2015, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, între orele 7:00 şi 8:30, în Catedrala Patriarhală va fi oficiată Sfânta Liturghie pentru credincioşii care doresc să se împărtăşească. În continuare, de la ora 9:30, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sfânta Liturghie solemnă, împreună cu un sobor de ierarhi români şi greci, preoţi şi diaconi, la Altarul de vară. Tot astăzi, de la ora 19:00, la Sala Radio din Bucureşti va avea loc etapa finală a celei de a opta ediţii a Concursului coral național de muzică bisericească „Lăudați pe Domnul”, organizat de Patriarhia Română în parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune.

La acest eveniment muzical invitați speciali sunt Corul de Copii Radio, dirijor Voicu Popescu, şi actrița Ana Calciu. Miercuri, 28 octombrie 2015, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Iachint de Vicina, de la ora 7:00, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala Patriarhală, urmată de slujba de Te Deum în deschiderea şedinţei solemne a Sfântului Sinod.

De la ora 10:00, în Sala Sinodală din Reşedinţa Patriahală, va avea loc şedinţa solemnă a Sfântului Sinod cu tema „2015 - Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii în Patriarhia Română“.

Racla cu sfintele moaşte ale Sfinţilor Trei Ierarhi aduse de la Mănăstirea „Sfântul Pavel” din Muntele Athos se va întoarce în Grecia în după-amiaza zilei de miercuri, 28 octombrie 2015.

Sursa: ziarullumina.ro

Pe aceeaşi temă

27 Octombrie 2015

Vizualizari: 120

Voteaza:

Programul evenimentelor prilejuite de hramul Catedralei Patriarhale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE