Programul festivitatilor cu ocazia restabilirii comuniunii intre Patriarhia Moscovei si Biserica rusa din afara granitelor tarii


Programul festivitatilor cu ocazia restabilirii comuniunii intre Patriarhia Moscovei si Biserica rusa "din afara granitelor tarii"

 

Site-ul oficial al Patriarhiei Moscovei mentioneaza principalele manifestari legate de restabilirea istorica a comuniunii intre Biserica din Rusia si cea "din afara granitelor tarii". Astfel, la 17 mai (sarbatoarea Inaltarii), actul oficial prin care se stabileste restabilirea unitatii canonice a Bisericii Ortodoxe Ruse va fi semnat in catedrala din Moscova de catre patriarhul Alexei si mitropolitul Lavru, primat al Bisericii ruse "din afara granitelor tarii". Mitropolitul Lavru va sosi la 9.15 la catedrala si acolo se va intalni la 9.30 cu patriarhul Alexei.

Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Ruse va rosti o rugaciune pentru unitatea Bisericii, apoi, hotararile sinoadelor celor doua Biserici vor fi proclamate, iar Actul de comuniune canonica semnat de cei doi intaistatatori. Acest eveniment va fi urmat de oficierea primei Liturghii comune. In aceeasi zi, seara, va avea loc o conferinta de presa la hotelul Danilov. Patriarhul Moscovei va fi reprezentat de mitropolitul Chiril de Smolensk si de Kaliningrad si de arhiepiscopul Inocentiu de Cherson, presedintele Comisie de dialog cu Biserica rusa "din afara granitelor tarii". Aceasta din urma va fi reprezentata de mitropolitul Lavru de New York si de arhiepiscopul Marcu de Berlin.

Sambata 19 mai, Patriarhul Alexei impreuna cu mitropolitul Lavru si episcopii si preotii celor doua Biserici vor sfinti biserica "Noii martiri si marturisitori" ai Rusiei la Boutovo, aproape de Moscova. Piatra de temelie a acestei biserici a fost pusa in mai 2004, cand a avut loc prima vizita a mitropolitului Lavru in Rusia.

Duminica, 20 mai, patriarhul Alexei, mitropolitul Lavru, precum si episcopii si preotii celor doua Biserici reunite vor celebra Sfanta Liturghie in catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Kremlin.

 

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

 

 

 

.

08 Mai 2007

Vizualizari: 2195

Voteaza:

Programul festivitatilor cu ocazia restabilirii comuniunii intre Patriarhia Moscovei si Biserica rusa din afara granitelor tarii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE