Proiect european pentru renovarea noului sediu administrativ al Episcopiei Devei si Hunedoarei

Pentru Episcopia Devei si Hunedoarei anul 2011 ar putea fi marcat printr-o mare realizare in plan administrativ, lucru reprezentat de posibila finalizare a lucrarilor de restaurare incepute in toamna acestui an la imobilul care va deservi drept sediu administrativ eparhial.

Achizitionarea imobilului a necesitat eforturi uriase din partea Episcopiei, iar acest lucru a ingreunat foarte mult posibilitatea renovarii si utilizarii acestuia in cel mai scurt timp.
Avandu-se in vedere faptul ca valoarea cheltuielilor de renovare a cladirii este extrem de ridicata, iar resursele financiare ale Episcopiei nu sunt suficiente pentru a duce la bun sfarsit lucrarea inceputa, reprezentantii Sectorului Economic indrumati de specialisti autorizati in accesarea de fonduri europene si care au dorit sa sprijine Episcopia Devei si Hunedoarei, vor incerca initierea unui proiect european care are ca obiect restaurarea si amenajarea corespunzatoare a noului sediu administrativ al Episcopiei Devei si Hunedoarei.

Proiectul este sustinut prin fonduri de la comunitatea europeana si ar putea determina demararea lucrarilor la inceputul anului viitor, cu speranta ca pana la sfarsitul anului 2011 interventiile de modernizare a imobilului sa fie finalizate.

Un amanunt extrem de important il reprezinta faptul ca, spatiul respectiv se afla in imediata vecinatate a Catedralei Episcopale „Sfantul Ierarh Nicolae” din Deva, lucru care va contribui extrem de mult la imbunatatirea activitatii administrative si pastoral – misionare a Episcopiei Devei si Hunedoarei.

Sursa: episcopiadevei.ro

07 Decembrie 2010

Vizualizari: 373

Voteaza:

Proiect european pentru renovarea noului sediu administrativ al Episcopiei Devei si Hunedoarei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE