Proiect pentru promovarea valorilor patrimoniului bisericesc

În Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ din cartierul ieşean Galata se desfăşoară, în perioadă 8-30 septembrie 2014, proiectul „Reflexii ale patrimoniului ecleziastic ieşean în arta şi spiritualitatea naţională actuală“, finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi.

Prin acest proiect se doreşte atragerea atenţiei asupra valorilor patrimoniului bisericesc, care pot şi trebuie să fie o permanentă sursă de inspiraţie pentru arta şi spiritualitatea contemporană. Profesori de specialitate de la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi şi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi vor vorbi despre tezaurul de cultură pe care îl adăposteşte oraşul Iaşi.

Vor participa elevi şi studenţi care vor fi iniţiaţi în domeniul artei iconografice, a picturii laice şi fotografiei. După cum a menţionat pr. paroh Mircea Stoleriu, lucrările merituoase care se vor realiza vor fi expuse în cadrul Expoziţiei naţionale de arte vizuale „Dialog cu sacrul“. Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 26 septembrie 2014, în galeria de artă sacră de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ - Galata. Tot atunci, va avea loc şi o masă rotundă referitoare la tema proiectului.

Constantin Ciofu

Sursa: doxologia.ro

.

24 Septembrie 2014

Vizualizari: 107

Voteaza:

Proiect pentru promovarea valorilor patrimoniului bisericesc 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

patrimoniu bisericesc

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE