PS Nicodim va pune piatra de temelie pentru doua noi biserici


PS Nicodim va pune piatra de temelie pentru doua noi biserici

 

 

In dupa-amiaza zilei de 30 martie, in a treia duminica din post - a Sfintei Cruci - PS Parinte Nicodim va pune piatra de temelie pentru construirea a doua noi biserici in Eparhia noastra, ce vor face parte din protoieria Baia de Arama.

 

La ora 18.00 Prea Sfintia Sa va pune piatra de temelie la noul locas de cult din satul Iupca, filie a parohiei Crainici, pastorita de parintele Ion Nistoran. In zona a existat candva biserica, insa aceasta a fost demolata in timpul regimului comunist.

 

Dupa acest moment, ierarhul nostru se va deplasa in localitatea Bala, unde, incepand cu ora 19.

30, de asemenea, va savarsi slujba punerii pietrei de temelie la noua biserica de aici. Comunitatea de credinciosi de la Bala este pastorita de parintele Ionut-Semenescu Blidaru, protoiereu al protoieriei Drobeta Turnu Severin Nord (I).

 

In ultimii ani, in Episcopia Severinului si Strehaiei s-a pus piatra de temelie la 25 de noi locasuri de inchinaciune. Spre exemplu, in anul 2007 s-au inceput doua noi biserici iar in 2006 s-a pus piatra de temelie la douasprezece noi biserici. De altfel, unul dintre obiectivele Eparhiei Severinului si Strehaiei este ca fiecare localitate sa aiba biserica si casa parohiala.

 

De asemenea, mentionam si faptul ca la aproximativ 100 de biserici se efectueaza diverse lucrari, dintre care cele mai multe sunt de refacere sau consolidare.

 

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

29 Martie 2008

Vizualizari: 454

Voteaza:

PS Nicodim va pune piatra de temelie pentru doua noi biserici 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE