PS Sebastian Ilfoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, este noul episcop al Slatinei


PS Sebastian Ilfoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, este noul episcop al Slatinei

 

PS Sebastian Ilfoveanul a fost ales cu 38 de voturi in cadrul Sedintei de lucru al Sfantului Sinod al BOR, din data de 5 martie 2008.

 

Prea Sfintitul Sebastian Ilfoveanul s-a nascut in anul 1966 in orasul Moreni, primind la botez numele de Sorin Petrica. Intre anii 1973 - 1981 a urmat scoala primara si gimnaziul in satul Minieri (Prahova) si apoi doi ani la Liceul Economic din Ploiesti. Intre anii 1983 - 1988 a frecventat cursurile Seminarului Teologic de la Manastirea Neamt, iar in anul absolvirii a fost tuns in monahism si hirotonit ierodiacon pe seama Schitului Crasna (Prahova). A urmat apoi cursurile Facultatii de Teologie din Bucuresti, iar in perioada 1992 - 1997 cele de doctorat la Facultatea de Teologie din Tesalonic (Grecia), luandu-si titlul de doctor in Teologie Liturgica cu tema: "Teologia liturgica romaneasca in sec.

al XX-lea". In anul 1996 a fost hirotonit ieromonah si vreme de trei ani a fost staret la Crasna. In perioada 1997 - 2001 a indeplinit si ascultarea de exarh al manastirilor din Arhiepiscopia Bucurestilor. La propunerea Patriarhului Teoctist, in sedinta Sfantului Sinod din februarie 2001 a fost ales Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor cu titlul de Ilfoveanul. P.S. Sebastian Ilfoveanul a publicat mai multe studii printre care: Laude bisericesti proprii monahilor si laude bisericesti specifice mirenilor, Comentariu la Canonul cel Mare al Sf. Andrei Criteanu, Ganduri despre suferinta, dar si o serie de articole si reportaje cu caracter comemorativ in periodicele "Vestitorul Ortodoxiei" si "Biserica Ortodoxa Romana". De asemenea, a reprezentat Biserica Ortodoxa Romana la diferite reuniuni si simpozioane, prezentand comunicari si mesaje oficiale.

 

In semn de apreciere a activitatii sustinute, Presedintia Romaniei i-a daruit, in februarie 2004, Ordinul "Meritul Cultural" in grad de Comandor.

.

06 Martie 2008

Vizualizari: 744

Voteaza:

PS Sebastian Ilfoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, este noul episcop al Slatinei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE