PS Varlaam Ploiesteanul a resfintit biserica parohiei Cretesti din judetul Ilfov

Preafințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat sâmbătă, 15 octombrie 2016, slujba de binecuvântare a lucrărilor de restaurare efectuate la biserica parohiei Crețești din Protoieria Ilfov Sud, ne-a informat părintele Barbu Minel, parohul Bisericii Crețești.

După slujba de sfințire, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie. Din sobor au făcut parte: părintele Romică Macovei, protopopul Protopopiatului Ilfov Sud, părintele Stroe Didel de la parohia 1 decembrie, părintele Ariciu Constantin de la parohia Salcia-Urlați, Prahova, părintele Mișu Radu de la parohia Vidra, părintele Anghel Gheorghe de la Mănăstirea Copăceni, părintele Popescu Cristian de la parohia Copăceni și părintele Minel Barbu, preot paroh la biserica din Crețești.

La final, pentru implicarea în restaurarea locașului de cult, părintele Minel Barbu a fost hirotesit iconom stavrofor, iar membrii Consiliului și Comitetului parohial au primit diplome de merit.

Lucrările au început în anul 2013 şi au fost finalizate în anul 2016.

Din luna iulie a anului 2013 au început şi lucrările de restaurare a picturii. Domnul profesor restaurator George Păunescu a fost coordonatorul echipei de restaurare, aducându-se la lumină fresca originală. În acelaşi timp au continuat lucrările de renovare a exteriorului bisericii noastre. Anul 2014 a însemnat finalizarea lucrărilor de restaurare şi conservare a picturii în biserica noastră (octombrie), dar şi apropierea de finalul renovării exterioare. Totodată, luna octombrie a fost dedicată restaurării mobilierului din interior. În 2016 am continuat lucrările de renovare exterioară. De asemenea, a fost reamenajată curtea bisericii şi au fost construite mai multe anexe, iar întregul ansamblu parohial a fost înfrumusețat cu plante ornamentale, a spus părintele Minel Barbu.

Biserica parohială din satul Crețești datează din anul 1959. În ziua de 9 ianuarie 1960, locașul de cult a fost sfințit de Preasfințitul Părinte Antim Nica, Episcop vicar Patriarhal, delegat al Patriarhului Justinian Marina.

Andrei Pau
Sursa: basilica.ro

17 Octombrie 2016

Vizualizari: 105

Voteaza:

PS Varlaam Ploiesteanul a resfintit biserica parohiei Cretesti din judetul Ilfov 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE