Punerea pietrei de temelie la noul sediu al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca

Luni, 23 mai 2011, ora 12.00, pe strada Coastei din Municipiul Cluj-Napoca va avea loc ceremonia punerii pietrei de temelie la noua Facultate de Teologie Ortodoxa. Cu acest prilej Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei va sfintia piatra de temelie care va marca locul altarului viitorului paraclis al Facultatii de Teologie, inaugurand lucrarile la cel mai nou proiect al Arhiepiscopiei Clujului. La acest eveniment vor participa primarul municipiului Clujului, Sorin Apostu, prefectul Judetului Cluj, Presedintele Consiliului Judetean, reprezentanti ai autoritatilor locale, civile si militare, personalitati din lumea academica clujeana, profesori de teologie, preoti si studenti.

Parintele Mitropolit Andrei arata ca „pentru viitorul spiritual al neamului o scoala teologica are o mare importanta.

Iar pentru eficienta procesului educational este nevoie de un spatiu adecvat. În acest sens, dupa ce prin bunavointa Domnului Primar Sorin Apostu si a Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca am primit in folosinta gratuita 5000 m2 de teren pe strada Coastei, Arhiepiscopia Ortodoxa a Vadului, Feleacului si Clujului v-a demara în zilele urmatoare lucrarile de edificare a unui complex scolar si social. Complexul va cuprinde o cladire pentru Facultatea de Teologie, capela, camine studentesti, biblioteca si alte servicii necesare”.

Complexul de cladiri va fi ridicat pe un teren cu o suprafata de 5.000 mp. situat pe strada Coastei din Cluj-Napoca, teren concesionat de Primarie si Consiliul Local, in sedinta din 10 mai 2011.

Biroul de presa
Pr. Bogdan Ivanov
 

.

18 Mai 2011

Vizualizari: 645

Voteaza:

Punerea pietrei de temelie la noul sediu al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE