Randuiala inmormantarii in Saptamana Luminata

Pentru a cinsti cum se cuvine cea mai mare sarbatoare a crestinatatii - Invierea Mantuitorului Iisus Hristos, Biserica a randuit ca slujbele de inmormantare din Saptamana Luminata sa fie oficiate dupa o randuiala speciala.

"Nu se savarseste Slujba Inmormantarii obisnuita cum este pe parcursul anului bisericesc, ci are o randuiala aparte fiind constituita de fapt din Slujba Invierii, pentru ca Biserica ne indeamna in aceasta perioada sa ne bucuram si nu sa jelim si sa plangem, mai ales pentru noi crestinii care stim ca moartea este o trecere din viata acesta la cea viitoare, pururi vesnica", a precizat Preasfintitul Parinte Visarion, Episcopul Tulcii

Cantarile slujbei inmormantarii din aceasta perioada exprima biruinta Vietii asupra mortii.

"Piesa principala a slujbei inmormantarii in Saptamana Luminata este Canonul Pascal in care este laudat Hristos Cel care biruitor ca un mire iese din mormant si lumineaza toata lumea aducand lumii bucurie. Se rosteste si rugaciunea Dumnezeul Duhurilor si a tot trupul si ecfonisul Ca tu esti Invierea, Viata…. De asemenea se citeste Apostolul zilei dar Evanghelia este Evanghelia I-a a Invierii", a mai adaugat Preasfintia Sa, dupa cum ne informeaza TRINITAS TV.

Parintii Bisericii au mai randuit ca, in perioada dintre Sambata lui Lazar si prima Duminica dupa Sfintele Pasti sa nu se oficieze slujba parastasului. Prima pomenire a celor trecuti la cele vesnice se face in Lunea din saptamana a doua a Penticostarului, zi cunoscuta si ca "Pastile Blajinilor".

Sursa: basilica.ro

28 Aprilie 2011

Vizualizari: 1623

Voteaza:

Randuiala inmormantarii in Saptamana Luminata 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE