Raspunsul IPS Teofan la scrisoarea deschisa a deputatului Nicusor Paduraru

Domnului Deputat Nicusor Paduraru

Stimate Domnule Deputat,

Avand in vedere sesizarea Domniei Voastre, am analizat cu deosebita atentie cazul semnalat, pe 31 mai a.c., de postul de televiziune B1 TV, ce a difuzat imagini surprinse cu un preot in dialog cu Domnul Prim-Ministru Victor Ponta. Sunt in masura sa va instiintez ca este vorba despre un dialog neoficial, care nu denota vreo implicare in campania electorala a unor clerici din Arhiepiscopia Iasilor. De astfel este usor de sesizat, urmarind imaginile video cu reactiile celor prezenti la dialog, ca interventia preotului este perceputa ca o gluma, chiar daca una neinspirata si care nu-si avea, cu siguranta, locul intr-un astfel de cadru.



Asadar, ne delimitam fara nici un fel de echivoc de orice afirmatie sau actiune care ar putea angaja electoral Arhiepiscopia Iasilor. De altfel, de la inceputul acestui an, am atras atentia in multe randuri, la sedintele preotesti sau in alte imprejurari, asupra respectarii cu strictete a deciziei Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane cu privire la neimplicarea clerului in atitudini cu accent electoral. Nadajduiesc ca se va respecta intrutotul aceasta hotarare si ca se vor evita pe viitor cuvintele interpretabile, fie ele spuse din curtoazie sau din spirit de gluma, clericii fiind constienti cat de mari pot fi problemele pe care le creeaza.

Multumindu-va pentru randurile adresate si pentru ca ati ales calea unui dialog onest si deschis, intr-o perioada destul de solicitanta pentru Domnia Voastra, va asigur, inca o data, ca Arhiepiscopia Iasilor pastreaza cuvenitul respect, dar si echidistanta fata de toate fortele politice. Politica Bisericii nu poate fi decat aceea de a aduce in lume lumina din Lumina lui Hristos.

† TEOFAN

MITROPOLITUL MOLDOVEI SI BUCOVINEI

 

.

05 Iunie 2012

Vizualizari: 617

Voteaza:

Raspunsul IPS Teofan la scrisoarea deschisa a deputatului Nicusor Paduraru 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

campanie electorala

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE